Muziek & Media

Herinneringen aan 1967 (7)

op .

Radio Caroline The All Day Music StationIn de serie "Muziek- en Media Herinneringen" beschrijft Hans Knot regelmatig de belangrijkste media- en muziek gebeurtenissen in een bepaald jaar. Dit maal staat Hans uitgebreid stil bij 1967 "The Summer of Love", het verdwijnen van de Engelse zeezenders en het doorgaan van Radio Caroline. Met onder andere aandacht voor mede eigenaar van Radio Caroline Philip Solomon, zijn platenlabel Major Minor en de uitgebreide plugging van de Major Minor artiesten op Radio Caroline zoals David McWilliams en Raymond Lefevre.

Herinneringen aan 1963 (6)

op .

radio veronicaHans Knot neemt o­ns in de serie "Muziek & Media Herinneringen" telkens mee terug naar één jaar uit de geschiedenis en bespreekt dan de belangrijkste gebeurtenissen op onder andere muziek- en mediagebied. Dit keer gaan we terug naar 1963 met onder andere een kijkje in de keuken van het eerste zendschip van Radio Veronica (foto), technische problemen bij de Nederlandse televisie en de introductie van de voorganger van de videorecorder.

Herinneringen aan 1971 (2)

op .

Willem DuysHans Knot neemt o­ns in de serie "Muziek & Media Herinneringen" telkens mee terug naar één jaar uit de geschiedenis en bespreekt dan de belangrijkste gebeurtenissen op onder andere muziek- en mediagebied. Dit keer gaan we terug naar 1971 met onder andere: Felix Meurders in Goal over de brand op de Mebo II, Rob van Dam draait in Groningse discotheek en Willem Duys (foto) in actie voor Memisa. En op TV keken we in 1971 o.a. naar Please Sir, de Dean Martin Show, Jason King en Peyton Place.

Radio Caroline en een piratenzender

op .

Radio CarolineEen Vlaamse krant plaatste op 3 april 1964 de kop "Piraatzenders werkzaam op Oostends grondgebied"? Hans Knot gaat dieper in op dit artikel, voornamelijk omdat het vol staat met opmerkelijke fouten. Het kranten bericht gaat eerst over "Radio Pegarie", een Vlaamse landpiraat op 200 meter. Daarna "ontdekt" de journalist van de krant de zeezender Radio Caroline en schrijft een bericht vol met fouten. Het krantenbericht is nu, bijna 50 jaar later, amusant om terug te lezen.

Herinneringen aan de ABTT en meer

op .

Adje BoumanIn Zuid Duitsland woont een Nederlander, Hans Warmenhoven, die ondermeer actief is bij het internet radiostation RNI en in de jaren negentig van de vorige eeuw een gelijknamig station runde vanuit Noorwegen dat via de Intelsat werd uitgezonden. Hij groeide in de zeventiger jaren op met ondermeer Radio Veronica en RNI op de radio. Hans is een regelmatige lezer van het International Radio Report en reageerde op de oktober editie van het report.