Boek Lex Harding stijgt met stip

op .

Lex HardingMedia ondernemer Lex Harding die als DJ nationale bekendheid verwierf met de "lijst der lijsten", de Top 40, beklimt nu met zijn boek 'De Reis Van Mijn Leven" de hitparade van de Nederlandse boeken. In de categorie non fictie stond het boek vorige week op nummer 10 met stip en bij individuele boekhandels wordt vaak een nog hogere notering behaald. Een week na de verschijning op 21 september was al een 2e druk noodzakelijk, de 3e druk komt er aan en Lex ontvangt vele positieve reacties op zijn geesteskind.

Deze week konden de eerste royalties, een bedrag van €10.000 aan Orange Babies worden overgemaakt. De opbrengst van het boek, dat door Just Publishers wordt uitgegeven, is voor de  stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen.

Lex: "Het is ontroerend om zoveel mooie reacties te ontvangen. Het schrijven van een dergelijk dik boek is geen sinecure, het heeft me anderhalf jaar gekost om alles wat ik tijdens de roadtrip heb opgeschreven in boekvorm te gieten en een keuze te maken uit de duizenden foto's. Ik zie het als een mooie beloning en ik ben ook blij at Orange Babies profteert van de goede verkoop."

Ook de site 'dereisvanmijnleven.nl' wordt druk bezocht. Daarop zijn honderden foto's van de reis te zien en filmpjes die onderweg gemaakt werden, o.a. van het voeren van hyena's in de Ethiopische stad Harar.

Lex Harding maakte anderhalf jaar geleden met zijn twee zonen Rein (28) en Rick (25) een lange reis dwars door Afrika. In een 4WheelDrive met een tent op het dak van Alexandrië in Egypte naar Kaap l'Agulhas, het meest zuidelijke puntje van Afrika. Het werd een roadtrip vol avontuur, emoties en adembenemende momenten. Een opmerkelijk reisverslag met veel bijzondere details maar ook treffende filosofische gedachten. Van vader/zoon-irritaties tot het intens genieten van een vier maanden durende reis door een immens continent dat corruptie, armoede, wreedheid en verdriet even makkelijk blootgeeft als cultuur, schoonheid, geur en kleur. Te boek gesteld door een vader die niet alleen zijn omgeving maar ook de relatie met zijn zonen observeert, op een manier die het lezen meer dan waard maakt. Niet in de laatste plaats omdat Harding een grote liefde heeft voor flora en fauna.

presentatie de reis van mijn leven

de reis van mijn leven

de reis van mijn leven

Lex Harding begon in 1967 als DJ bij de zeezender Radio Dolfijn / Radio 227 en ging daarna naar de zeezender Radio Veronica. Daarna werkte Lex Harding o.a. bij de Veronica Omroep Organisatie, en was betrokken bij de start van Sky Radio, RTL Veronique, Radio 538 en TMF.

"De reis van mijn leven", geschreven door Lex Harding, groot formaat paperback,  350 pagina's met vier fotokaternen, ISBN 978 90 8975 1799, € 19,95. 


Meer informatie over "De reis van mijn leven" van Lex Harding:

Video boekpresentatie "De reis van mijn leven"

Verslag en foto's website Nijkerk Nieuws

Website "De reis van mijn leven"

Video TV commercial "De reis van mijn leven"


Juul Geleick over de foto's bij dit verhaal: "De eerste afbeelding is de voorkant van de uitnodiging voor het boek van Lex. De foto er onder is één van de foto's die Lex stuurde tijdens zijn reis. Lex stuurde aan vrienden tijdens zijn reis regelmatig foto's en reisverhalen. Op deze foto zijn Lex, Rein en Rick na 4 maanden in januari 2010 aangekomen in Zuid Afrika. De overige foto's zijn gemaakt tijdens de presentatie van het boek op 21 september in Amsterdam.


Bron: Juul Geleick

Tekst: persbericht Just Publishers 20-10-2011

Foto's: boekpresentatie 21-9-2011 (Copyright: Juul Geleick)

Copyright afbeelding "De reis van mijn leven" en reisfoto: Lex Harding, met dank aan Juul Geleick