Boeken

Nieuw boek REM eiland

op .

remboekHet was op 9 oktober 1963 dat er voor het eerst in de geschreven pers gewag werd gemaakt van plannen te komen tot een commercieel televisiestation, dat vanuit volle zee haar signalen tot de kijkers in Nederland wenste te brengen. In de berichtgeving werd gesteld dat het de verwachting was, dat tegen het einde van het voorjaar van 1964 programma's, gevuld met amusement en reclameboodschappen, waren te verwachten.

Boek over REM eiland

op .

RTV NoordzeeOp 17 december 1964, volgend jaar een halve eeuw geleden, greep de Nederlandse regering, onder leiding van premier Marijnen en met als minister van Justitie, Scholten, in tegen de activiteiten van RTV Noordzee, een project dat werd gerund vanaf het REM-platform in internationale wateren voor de kust van Noordwijk. Televizier, een toen onafhankelijk 'omroepblad', plaatste de programmering van dit commerciële radio- en televisiestation in haar weekblad. Alleen in de laatste week werd daarbij uitdrukkelijk vermeld dat de programmering onder voorbehoud was gezien de te verwachten maatregelen van de regering (afbeelding).

Radio Noordzee boek

op .

Willem van KootenVorige week zijn de 125 bestelde exemplaren van het grote Radio Noordzee Hitlijstenboek door de drukker afgeleverd. Het boek op A3 formaat bevat o.a. alle gedrukte exemplaren van de Top 50 van de zeezender Radio Noordzee uit de periode 1971 t/m 1974 en is samengesteld door Hans Blaauwbroek. Hans heeft op 7 j.l. februari het tweede exemplaar overhandigd aan Willem van Kooten (Joost den Draaijer), de schrijver van het voorwoord in het boek.

Boek van Kate Cary

op .

Kate CaryKate Cary, de voormalige echtgenote van Radio Caroline, RNI en Radio Nova DJ Chris Cary, heeft jaren gewerkt aan haar boek "The DJ from Rock The Boat That Rocked My World". Het boek is nu zojuist verschenen. In het 165 pagina's tellende boek schrijft Kate Cary over haar leven en gaat ook uitgebreid in op de diverse "radio avonturen" die ze beleefde met Chris, zoals bij Radio Caroline, Radio Free London en de Caroline Roadshow. Kate gaat in haar boek ook uitgebreid in op de terugkeer van Radio Caroline, begin jaren '70. Hans Knot las het boek en schreef een recensie.

Top 400 Aller Tijden

op .

Serge HadermannRecent verscheen het boek "Top 400 aller tijden, de strafste en sappigste weetje uit 40 jaar popmuziek". Het boek is geschreven door de Vlaamse muziekkenner Serge Hadermann (foto), die al decennia lang actief is binnen de Vlaamse radio industrie, onder andere bij het Vlaamse Radio Nostalgie. Serge stuurde ons een mail over "zeezender gerelateerde nummer 1 hits" en zijn website waar op o.a. foto's staan van zijn bezoeken aan de zendschepen van Radio Caroline, Laser en Waddenzee.