Sitemap

Top 400 Aller Tijden

op .

Serge HadermannRecent verscheen het boek "Top 400 aller tijden, de strafste en sappigste weetje uit 40 jaar popmuziek". Het boek is geschreven door de Vlaamse muziekkenner Serge Hadermann (foto), die al decennia lang actief is binnen de Vlaamse radio industrie, onder andere bij het Vlaamse Radio Nostalgie. Serge stuurde ons een mail over "zeezender gerelateerde nummer 1 hits" en zijn website waar op o.a. foto's staan van zijn bezoeken aan de zendschepen van Radio Caroline, Laser en Waddenzee.

TOP 400 ALLER TIJDEN
Tekst: Serge Hadermann

In het boek "Top 400 Aller Tijden" staan de meest waanzinnige verhalen en leukste weetjes uit 40 jaar popmuziek. Het beste uit de Classics Collection, mijn wekelijkse uitzending op Zaterdag en Zondag tussen 10 en 12 uur bij Nostalgie (Vlaanderen).

In het boek worden heel wat wat zeezendergerelateerde nummer 1-classics besproken. Een man die regelmatig aan bod komt in het boek is Willem Van Kooten. Je komt ondermeer te weten wat zijn rol was in de twee Nederlandse nummer 1 hits ooit in de VS: Venus van Shocking Blue en Stars On 45 (vol1).
Verder onder andere het verhaal van Jan Van Veen die in 1967 een plaatje meebracht uit Engeland van de toen nog totaal onbekende Beegees (Spicks and specks) en het in zijn programma's bij Radio Veronica begon te draaien. Manager Robert Stigwood gaf enkele jaren geleden toe dat hij Radio Caroline gedurende de periode 67-68 veel geld betaalde om The Beegees te draaien!
Of wat dacht je van Radio Veronica technicus Sietze Gardenier, die er voor zorgde dat Hot Chocolate bekend werd in de Benelux, De groep kwam in 1974 speciaal naar de Veronica studio's om Sietze te bedanken.
En de Mozart Symfonie nr 40 bereikte in 1971 dankzij Radio Noordzee Internationaal de eerste plaats in de hitlijsten!
In het boek ook het volledige verhaal rond 'La Bamba' en de reden waarom de deejays van de Veronica Drive-in Show deze plaat niet mochten vergeten mee te nemen, wanneer zij in Vlaanderen kwamen optreden.
Verder ook het verhaal rond zangeres Melanie, die onbewust verantwoordelijk was voor het ontstaan van het Pinkpopfestival en de onthulling over Je t'aime moi non plus van Jane Birkin & Serge Gainsbourg, wat door toedoen van Koningin Juliana in 1969 in Engeland uit de handel werd genomen!
En nog veel meer!
Het boek, wat ook in Nederland te koop is, kan besteld worden bij Museum Rock-Art in Hoek Van Holland, waar ik het op zondagmiddag 17 maart persoonlijk kom voorstellen.
Ik heb ook een website "Serge Hadermann.be" waar in de rubriek zeezenders talrijke foto's te vinden zijn van mijn bezoeken aan Radio Caroline, Radio Monique, Laser 558, Radio 558 en Radio Waddenzee.

top 400 aller tijden

Foto: Serge Hadermann (copyright: Serge Hadermann)

Bron: Serge Hadermann