Originele Mi Amigo jingle tape uit 1973

op .

Playa6aDouwe Dijkstra blijft zich inspannen voor het veilig stellen van de historie van de zeezender Radio Mi Amigo. In de afgelopen jaren was Douwe direct betrokken bij het redden van de Mi Amigo studio’s uit Playa de Aro. En Douwe werkte mee aan het Spaanstalige boek van Joan Perich over de invloed van Mi Amigo op Playa de Aro. En recent heeft Douwe voor de gemeente Playa de Aro gekeken of een Nederlandse versie van dat boek haalbaar is. De kers op de taart kreeg Douwe afgelopen week: de originele 8 sporen tape van het eerste Mi Amigo jinglepakket.


majingletape1Douwe Dijkstra over de Mi Amigo jingletape: “Afgelopen week kreeg ik iets heel bijzonders als verzamelaar van alles wat met zeezenders te maken heeft. De 8-sporen tape van het allereerste jingle pakket van Radio Mi Amigo dat op 5 oktober 1973 werd opgenomen in studio B van Studio Start in Buizingen. Die studio was eigendom van Sylvain Tack, ook eigenaar van Radio Mi Amigo. De producer was destijds Eddy Govert en de engineer was Michel Barez. De tape is voorjaar 1975, toen het Radio Mi Amigo in de Benelux te heet onder de voeten werd voor de vlucht naar het Spaanse Playa de Aro, door technicus Maurice Bokkebroek verstopt op de zolder van zijn schoonouders. Een mooie aanvulling op de Spaanse Mi Amigo studio die ik vorig jaar kocht”.


majingletape2Weblink: Radio Mi Amigo studio's gered, het verhaal van Douwe Dijkstra op MediaPages

Weblink: Presentatie Radio Mi Amigo boek in Playa de Aro, het verhaal van Douwe Dijkstra op MediaPages

Weblink: Spaans Mi Amigo boek in het Nederlands? Laatste nieuws van Douwe Dijkstra op MediaPagesFoto 1: Douwe Dijkstra, José Louis en Joan Perich in Playa de Aro in verband met de Mi Amigo studio (Copyright: Douwe Dijkstra)

Foto 2: Originele 8 sporen Mi Amigo jingle tape uit 1973 (Copyright: Douwe Dijkstra)

Foto 3: Doos originele 8 sporen Mi Amigo jingle tape uit 1973 (Copyright: Douwe Dijkstra)

Bron/tekst: Douwe Dijkstra / MediaPages

Tags: Nieuws Archief