Laatste Veronica Top 40 vanaf zee

op .

ferryedenaug2024Zaterdag 31 augustus 2024 tussen 1 en 4 uur draait bij www.foutemuziekradio.nl de retro Veronica Top 40 van op de kop af vijftig jaar geleden. Op die laatste Veronica dag voor de Scheveningse kust presenteerde Lex Harding deze, anders dan normaal, een half uur korter. De Top 40 was toen tussen twee en half vier gevolgd door anderhalf uur Tipparade met Rob Out. De keus om ‘de Nationale Zaterdag Middag gebeurtenis’ met een uur in te korten van één tot vijf was gemaakt vanwege het laatste Veronica uur meteen daarna. UPDATE 2-9: DOWNLOADLINKS


veronicatop4031081974De tijd van deze zeezender voor de Scheveningse kust zat er na die 31e augustus 1974 immers helemaal op! Deze zaterdag in 2024 hoor je die Top 40 in drie uur, dus de platen kunnen vrijwel helemaal gedraaid worden.

Dit Top 40-programma zit helemaal vol met reclames omdat het de laatste mogelijkheid was om de lopende advertentie-overeenkomsten nog na te komen. Een aantal reclames zouden nog doorlopen bij Radio Mi Amigo, de Vlaamse zender die ook na die datum in de Theemsmonding voor de Britse kust zou blijven uitzenden. Een vrolijke boel was het die zaterdagmiddag voor de Scheveningse kust niet, toen de tijd weg tikte en de deejays hun laatste programma’s ten gehore brachten. Voor Lex Harding bij Veronica was dat laatste programma dus deze Top 40 met daarin diverse artiesten die afscheid namen van de zeezender. Ze zijn vijftig jaar naar dato opnieuw te horen in de retro-versie met Ferry Eden, maar… het laatste woord om even voor 4 uur is voor Lex Harding.

Zaterdag de 31e wordt er bij www.foutemuziekradio.nl sowieso ruim aandacht besteed aan Veronica, Noordzee en Mi Amigo: al vanaf 12 uur en ook na de Top 40. Tussen 18 en 19 uur is er de sluiting van de zeezenders, daar voor de Scheveningse kust. Een mooi middagje voor thuisblijvers, die willen terugdenken aan vijftig jaar geleden en die beroemde datum: 31 augustus 1974. Over de zeezenders verschijnt nog voor de lente van 2025 een nieuw boek: ‘Monique, de stem van de Noordzee’. In dezelfde stijl wordt dat het vervolg op ‘Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de zeezenders’. Naast zeezenders en vrije radio ná die beroemde datum is de hoofdrol voor Radio Monique. De voorintekening daarop en de bestelling van de Mi Amigo- en Monique-usb gaat via www.miamigoboek.eu. Daarmee maakt eenieder het mede mogelijk dat nieuwe boek te realiseren.


UPDATE 2-9: DOWNLOADLINKS TOP 40 MP3:
- Transfer XL
- We Transfer


Bron/tekst: Ferry Eden / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel