Help Extra AM!

op .

harmnhHarm ten Brink, eigenaar van het Gouwe Ouwe station Extra AM, kreeg honderden teleurgestelde reacties toen hij enige tijd geleden bekend moest maken dat de middengolfzender van het station uit de lucht moest. De exploitatiekosten waren door de energiecrisis en de inflatie te hoog geworden en de hoofdsponsor moest er door deze omstandigheden ook mee stoppen. Harm heeft echter een nieuwe sponsor gevonden waarmee een deel van de exploitatiekosten gedekt zijn. Met hulp van de luisteraars hoopt Extra AM nu toch in de lucht te kunnen blijven.


Harm ten Brink legt de huidige situatie van Extra AM uit: “We kregen veel reacties op ons besluit om eind dit jaar te stoppen met onze middengolfuitzendingen op 1332 kHz. De exploitatiekosten van onze zender zijn niet meer op te brengen mede door het verlies van onze hoofdsponsor. Recentelijk heeft zich een nieuwe sponsor gemeld waardoor alles opeens weer open ligt. Het sponsorbedrag is echter ontoereikend om alle kosten te kunnen dragen. Diverse scenario's hebben de revue gepasseerd zoals minder uitzenduren en/of het schrappen van de nieuwsuitzendingen. Dat is zeker niet optimaal en daarom hebben we toch maar besloten een nieuwe crowdfund-actie in het leven te roepen. Het streefbedrag van de nieuwe actie is € 2.400,00. Als dit bedrag wordt gehaald verandert er per 1 januari 2023 niets aan de programmering en blijft alles dus bij het oude. Tot slot nog even dit. We merken allemaal de gevolgen van de energiecrisis en een inflatie van ongeveer 17%. Doneer alsjeblieft alleen als je het ECHT kunt missen en je Extra AM een warm hart toedraagt! Je krijgt er een jaar lang nostalgische radio voor terug, via de stream en via de vertrouwde middengolf op 1332 kHz”.

Extra AM is een non stop gouwe ouwe station en zendt sinds 2016 uit via de middengolf en via het internet. Extra AM draait voornamelijk muziek uit de jaren 60, 70 en 80, de tijd dat de zeezenders actief waren. Extra AM besteed regelmatig aandacht aan de zeezenders d.m.v. historische zeezender programma's, zeezender vormgeving (jingles en commercials) en (zeezender-) evenementen programma's. Extra AM heeft ieder 'heel uur' een nieuwsbulletin. Extra AM is in Groot Amsterdam te ontvangen op 1332 AM.


Weblink: Extra AM website met donatielink en audiostream


Foto: Extra AM eigenaar Harm ten Brink (Copyright: NH Nieuws)

Bron/tekst: Harm ten Brink / Extra AM / MediaPages

Tags: Nieuws Archief