Nieuwe Tunesboek nu te bestellen

op .

tunesboek2Wat was de tune van de Top 40? Welke muziek werd gebruikt voor NOS Langs de Lijn? Hoe kwam De Avondspits aan zulke bijzondere tunes? Waar komt de muziek vandaan van Twee voor twaalf? Hoe vond André van Duin de tune van de Dik Voormekaar show? En waarom kwam de allereerste radiotune van de hele wereld uitgerekend uit Nederland? De antwoorden op deze en duizenden andere vragen staan in Het Complete Tunesboek. De geactualiseerde en inmiddels dubbeldikke versie van het eerste Tunesboek uit 2007.


Een múst voor elke liefhebber van tunes op radio en televisie. Surf door de muziekgeschiedenis, ontdek de oorsprong van overbekende tunes met een bijzondere tocht door de muziek, van ABBA tot Zappa, van noveltyplaatjes tot blues, ballads en beats. Met dit boek op schoot en met Spotify of YouTube op de speakers is nagenoeg alles terug te horen.

Via de Jingleweb website is het Tunesboek nu in de voorverkoop te bestellen met 5 euro korting en maak je kans op een exclusieve rondtour door Beeld & Geluid.

Jelle Boonstra en Benno Roozen (beiden journalist) vormen al een kwart eeuw Het Genootschap Radiojingles en -tunes. Zij zijn de makers van Jingleweb.nl, de meest gelezen website over radiotunes en radiojingles in Nederland. Ze maakten cd’s, dvd’s, podcasts, boeken en veel radioprogramma’s over audiovormgeving op radio en tv en beheren Nederlands grootste archief met radiotunes en radiojingles.

Bron/tekst: Jingleweb / Edicola Uitgeverij / MediaPages

Tags: Nieuws Archief