Open 035: Live Retro Radio

op .

dmw2021prog1Beeld & Geluid exposeert een van zijn topstukken uit de mediacollectie: de originele radiostudio waar van 1975 tot 1987 alle Hilversum 3-radioprogramma’s van de Nederlandse Publieke Omroep op zijn gemaakt. Het is de eerste stereo radiostudio en stond op het Media Park in het Muziekpaviljoen, naast het huidige Beeld & Geluid. De complete en nog steeds werkende radiostudio wordt tijdelijk in gebruik genomen voor live-uitzendingen met bekende dj’s tijdens OPEN035 en Dutch Media Week. De live-uitzendingen zijn omgedoopt tot Retro Radio.

OPEN035
OPEN035 staat op zaterdag 27 augustus in het teken van hernieuwde kennismaking tussen Hilversummers en culturele instellingen. Het is een ééndaags festival waar bezoekers nieuwe ervaringen en belevenissen opdoen binnen Hilversum. Beeld & Geluid draagt bij met de radiostudio, vanuit de Gooische Brink.

RETRO RADIO
Retro Radio wordt gepresenteerd door radiomaker Ad Bouman, bekend van de Adje Bouman Top Tien en uitgezonden op 192Radio. Hij ontvangt verschillende dj’s uit die tijd, zoals Jan van Veen, Gerard Ekdom, Leo van der Goot, Jeroen van Inkel, Tineke de Nooij, Rob Stenders en Erik de Zwart.

ROLLER DISCO
De jaren 70 en 80 stonden in het teken van de Rollerdisco: een disco waar alle bezoekers rolschaatsen dragen en dansen op de muziek. In de periode dat de Hilversum 3-radiostudio zijn hoogtijdagen vierde, was het de disco die de dansvloeren veroverde. De Rollerdisco vindt plaats op zaterdag 27 augustus van 12.00 – 20.00 uur.

RETRO RADIO UITZENDINGEN
Bezoekers kunnen Retro Radio live en gratis bijwonen. De uitzendingen komen vanuit het winkelcentrum de Gooische Brink in het centrum van Hilversum. De tijden zijn als volgt:
Zaterdag 27 augustus van 11.00 – 18.00 uur inclusief Rollerdisco.
Elke vrijdag in september van 16.00 – 18.00 uur.
Tijdens Dutch Media Week – 3 tot en met 9 oktober- dagelijks van 16.00 – 18.00 uur.


Foto: Ad Bouman tijdens Live Retro Radio in 2021 (Copyright: MediaPages)

Bron/tekst: Broadcast Magazine / Beeld & Geluid / MediaPages

Tags: Nieuws Archief