Radio Mi Amigo boek nog leverbaar

op .

WIMFERRYJNI2022BsFerry Eden kwam tijdens het pinksterweekend langs in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn om nieuwe voorraad te brengen van zijn prachtige boek over Radio Mi Amigo. Het boek ‘Radio Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de zeezenders’ verscheen eind 2019. Volgens velen is het boek ‘het mooiste zeezenderboek ooit’. Auteur Ferry Eden meldt dat het boek op dit moment gelukkig nog leverbaar is. ‘Maar het boek zal, als de voorraad op is, niet herdrukt worden’, aldus Ferry. Het Radio Noordzee boek, ook van de hand van Ferry, is helemaal uitverkocht.


Dus bestel tijdig, voordat het Radio Mi Amigo boek ook is uitverkocht.

WIMFERRYJUNI2022AsHet boek is gedrukt op hoogwaardig glanzend papier op A4 formaat met een harde kaft en een hele mooie vormgeving. Het boek bevat ruim 500, vaak niet eerder gepubliceerde, foto's. Met name over Radio Mi Amigo beschrijft Ferry veel, deels nieuwe, feiten tot in detail. Daarbij komen ook veel voormalig medewerkers aan het woord. Ferry Eden heeft ruim een jaar gewerkt aan de research voor dit boek 'Radio Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de Zeezenders'.

Ferry Eden over zijn Radio Mi Amigo boek: "In het eerste hoofdstuk lees je over de zeezenders en de MV Mi Amigo (eerder de Magda Maria en de Bon Jour) in de jaren zestig en hoe Radio Caroline in 1968 tijdelijk ten einde kwam. De concurrentie tussen Noordzee en Veronica, de terugkeer op zee van de MV Mi Amigo en Radio Caroline en het Atlantis-verhaal komen in hoofdstuk twee aan bod. Radio Mi Amigo, met eigenaar Sylvain Tack, is vanaf hoofdstuk drie volop in beeld, eerst nog als ‘niet legale’ zender. In hoofdstuk vier zijn de illegaliteit de inval, de vlucht naar Spanje de hoofdthema’s. In hoofdstuk vijf gaat het over de toenemende liveprogramma’s en de personele problemen in Playa d’Aro. Net als in het eerdere hoofdstuk lees je in hoofdstuk zes over de jacht op medewerkers van de zeezender en de juridische problemen, maar ook het hele verhaal over Hollandia en het onverwachte einde van Mi Amigo op de oude schuit en de echte reden. In hoofdstuk zeven vind je voor het eerst het hele verhaal over de Magdalena inclusief de dramatische afloop en nasleep".


Weblink: bestel het Radio Mi Amigo boek in de webshop van het Museum van de 20e Eeuw en steun hiermee het museum!


Weblink: website van het Museum van de 20e Eeuw


Foto 1: Ferry Eden en Wim van de Water in De Berenboot in het Museum van de 20e Eeuw (Copyright: Henk Hofman / MediaPages)

Foto 2: Ferry Eden en Wim van de Water in de keuken van Saartje en Swiebertje in het Museum van de 20e Eeuw (Copyright: Henk Hofman / MediaPages)

Bron/tekst: MediaPages

Tags: Nieuws Archief