Zeezender Veronica op Extra AM

op .

extram2021Het Gouwe Ouwe station Extra AM besteed regelmatig aandacht aan de voormalige zeezenders. Zo ook op zondag 29 augustus. Dan zendt Extra AM tussen 13 en 17 uur de allerlaatste Veronica Top 40 van 31 augustus 1974 uit met Lex Harding en Tom Collins. Daarvoor heeft het station de beschikking over de originele studiobanden van destijds. Tussen 17 en 18 uur brengt Extra AM de muziek uit het laatste uur van Veronica aangevuld met speciale fragmenten en jingles. Op dinsdag 31 augustus heeft Extra AM nog een mooie verrassing voor alle Veronica fans.


Dan zendt het station vanaf 19 uur de speciale Veronica CD uit die Ad Bouman en Juul Geleick maakten ter gelegenheid van de laatste Veronica reünie. Op die CD staan veel historische audio files uit de zeezender historie van Radio Veronica.

Extra AM is een non-stop gouwe ouwe zender voor de regio "Groot Amsterdam" die uitzendt via de ouderwetse middengolf op 1332 kHz en online. Het format is muziek uit de jaren 60 t/m 90, waarbij het zwaartepunt ligt op de jaren 60, gevolgd door de jaren 70. Daarnaast is er ook ruimte voor de "vergeten" platen.

Weblink: Extra AM website

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Bron/tekst: Harm ten Brink / MediaPages

Tags: Nieuws Archief