SMC Audio Magazines op Radio 558

op .

pietrobDe ‘Audio Magazines’ van de Stichting Media Communicatie worden sinds kort iedere zondag van 12:00 tot 12:45 uur uitgezonden door de internetstream Radio 558. De Audio Magazines werden van 1972 tot 1990 samengesteld door Piet Treffers en bevatten telkens actuele airchecks van de zeezenders. Piet was van 1972 tot 1992 nauw betrokken bij de activiteiten van de Stichting Media Communicatie. SMC brengt radio- en zeezender merchandise op de markt en organiseerde voorheen de beroemde RadioDagen.


Piet Treffers heeft 75 verschillende Audio Magazines gemaakt. Daar werden er destijds door de Stichting Media Communicatie vele honderden van verkocht aan de zeezenderfans.

Piet maakte ook diverse tochten naar de zendschepen. De tocht met de Albatros vanuit IJmuiden is volgens Piet de meest memorabele. ‘We vertrokken op vrijdag uit IJmuiden naar de zendschepen van Radio Mi Amigo 272 en Radio Delmare. Daarna hebben we 8 uur vast gezeten op de zandbank Aardappelbult. Inmiddels was het windkracht 9 geworden en hebben we een hele nacht op de Noordzee door gebracht. Pas op maandag kwamen we terug in IJmuiden”, aldus Piet. Van de boottochten naar de zendschepen maakte Piet honderden foto’s die nu op de fotowebsite ‘Offshore Radio Archive’ staan.

Radio 558, waar de Audio Magazines iedere zondag zijn te beluisteren, is de internetstream van voormalig Radio Monique DJ Wim van Egmond.

De foto bij dit artikel is genomen in 1989 voor een artikel in het Algemeen Dagblad. Op de foto staan Piet Treffers (l) en Rob Olthof (r) met een selectie van de door SMC uitgebrachte LP’s.

Weblink: luister hier naar de stream van Radio 558


Foto: Piet Treffers en Rob Olthof (Archief: Piet Treffers)

Bron/tekst: Piet Treffers / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel