Zeezender boeken in prijs verlaagd

op .

ditwasveronicaHet is alweer bijna de ‘cadeautijd’ van het jaar. MediaPages heeft daar voor een aantal mooie cadeau suggesties op een rijtje gezet. En natuurlijk gaan die over zeezenders of andere vormen van radio. En helemaal leuk: de meeste van onze cadeau suggesties zijn nu in prijs verlaagd. Al onze cadeau ideeën vermelden we met een afbeelding, een korte omschrijving en een directe bestellink. Alle genoemde artikelen zijn verkrijgbaar in de webshop van het Museum van de 20e Eeuw. En met je aankoop steun je het museum!


ditwasveronicaBoek Dit was Veronica door Auke Kok van 20,99 voor 10,-
In dit boek beschrijft auteur Auke Kok op indringende wijze de geschiedenis van de zeezender Radio Veronica. Van het prille begin in 1959 tot aan het einde op 31 augustus 1974. Er zijn een aantal voormalig medewerkers van de zeezender Veronica die dit boek van Auke Kok het beste en mooiste boek vinden dat er over het station is geschreven.
Bestellink: Dit was Veronica

herinnert u zich deze nogBoek Herinnert u zich deze nog door Arjan Snijders van 36,95 voor 15,-
Van de start als zeezender Radio Veronica in 1960 via de start en doorgroei als Veronica Omroep Organisatie, uiteindelijk de grootste omroep van Nederland, naar het commercieel gaan van Veronica. Tot het einde, hoe oud Veronicanen Rob Out en Lex Harding de deur worden gewezen en waar nu het echte Veronica alleen nog de vereniging is en de merknaam Veronica in licentie is gegeven aan o.a. Talpa/SBS.
Bestellink: Herinnert u zich deze nog

misterveronicaBoek Mister Veronica door Bert van der Veer van 19,95 voor 12,75
De biografie van Rob Out. Over de zeezender Veronica en hoe hij later van Veronica de grootste en machtigste omroep organisatie van Nederland maakte.
Bestellink: Mister Veronica

wewarenerbijBoek We waren er bij door Jan Westerhof van 24,95 voor 12,50
Over 100 jaar radio in Nederland. Met het begin van de radio in Nederland, de start van de Wereldomroep, de Draadomroep, de zeezenders radio Veronica en radio Noordzee in de jaren 70, de start van Hilversum 3, de komst van regionale omroepen en de komst van commerciële omroepen zoals Veronica, Radio 538, Radio 10 en Sky.
Bestellink: We waren er bij

veronicahoedewalBoek Radio Veronica, hoe de wal het schip keerde door Hans Becker 24,99
Journalist en filmmaker Hans Becker werkte in de jaren 1970-1974 bij Radio Veronica. Van veel gebeurtenissen tijdens deze turbulente jaren bij de roemruchte zeezender was hij direct getuige. Veel daarvan legde hij vast in duizenden foto's. Het boek bevat meer dan 300 door Hans gemaakte foto's. Ruim 80 procent daarvan is nooit eerder gepubliceerd. Hij schreef ook de begeleidende teksten.
Bestellink: Radio Veronica

miamigovlaamsetackBoek Radio Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de zeezenders door Ferry Eden 41,95
Het boek verteld de hele voorgeschiedenis van Radio Mi Amigo, de 'vlucht' naar Spanje, de jacht op de medewerkers, het einde vanaf het zendschip Mi Amigo, de doorstart vanaf de Magdalena en de uiteindelijke inbeslagname van het zendschip door de overheid. Geschreven door voormalig Radio Mi Amigo DJ Ferry Eden. Met veel unieke foto's.
Bestellink: Radio Mi Amigo

Weblink: kijk hier voor nog meer boeken over de zeezenders en andere media in de webshop van het Museum van de 20e Eeuw


Bron/tekst: Museum van de 20e Eeuw / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel