Twee leukste musea werken samen!

op .

museumteamHet Museum van de 20e Eeuw en Museum RockArt, ook bekend als het Nationaal Popmuseum, zien goede kansen voor een vergaande samenwerking. De collecties van de twee populaire musea sluiten goed op elkaar aan en versterken elkaar. Daarom zijn de twee musea sinds enige tijd gezamenlijk op zoek naar een geschikt pand waar de collecties goed tot hun recht kunnen komen. Directeur Hans Stuijfbergen van Museum van de 20e Eeuw: “Wij hebben al lang een goed contact met Jaap Schut, van Museum RockArt, en zien goede mogelijkheden voor samenwerking".


hansstuijfbergen"Onze musea zijn de afgelopen 25 jaren behoorlijk uit hun jasje gegroeid en helaas minder goed bereikbaar. Samen zouden we meer dan 100.000 bezoekers per jaar kunnen trekken. En onze collecties vullen elkaar perfect aan”, aldus Hans Stuijfbergen.

jaapschutveronicaJaap Schut, directeur van het Nationaal Popmuseum (RockArt) in Hoek van Holland: “Er staat nu zoveel in onze depots, dat is echt zonde. We hebben bijna alles over de Nederlandse pophistorie in huis, van gitaren tot kleding, van gouden platen tot contracten. In een geschikt pand op een juiste plek versterken onze musea elkaar enorm en kunnen we een prachtige attractie voor een stad en regio zijn. We hebben gekeken of we als Popmuseum in het oude raadhuis van Alphen aan de Rhijn konden, maar dat monumentale gebouw is niet geschikt te maken. Nu hopen we samen met het Museum van de 20e Eeuw een passend pand te vinden.”

Het Museum van de 20e Eeuw heeft recent belangstelling getoond voor het stadhuis in Hoorn. De politiek in Hoorn besliste op 15 september met een minieme meerderheid voor renovatie van het stadhuis en dus niet voor nieuwbouw. Als voor nieuwbouw was gekozen zou dat complex ideaal zijn geweest voor de twee musea. Qua ruimte, bereikbaarheid en parkeergelegenheid zou dat aan de eisen van de musea voldoen. De twee musea blijven verder zoeken naar een geschikt pand.

Weblink: Museum van de 20e Eeuw

Weblink: Museum RockArt


Foto 1: Team van het Museum van de 20e Eeuw (Copyright: Museum van de 20e Eeuw / Benno Ellerbroek)

Foto 2: Hans Stuijfbergen in het Museum van de 20e Eeuw (Copyright: Museum van de 20e Eeuw)

Foto 3: Jaap Schut in Veronica's boordstudio in Museum RockArt (Copyright: Museum RockArt)

Bron/tekst: Hans Stuijfbergen / Jaap Schut / Museum van de 20e Eeuw / Museum RockArt / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel