Memorial Day in Museum RockArt

op .

petervandeveldeIeder jaar op 8 december, de sterfdag van John Lennon, organiseert Museum RockArt de "Memorial Day". Deze dag worden overleden muzikanten (zowel nationaal als internationaal) herdacht. Eerdere jaren werd op deze dag extra aandacht geschonken aan John Lennon, Mariska Veres, Herman Brood, Freddie Mercury, Elvis, Ton van der Kleij, Eddy Christiani en Sandra Reemer. Dit jaar zal Memorial Day worden opgedragen aan Museum RockArt vrijwilliger Peter van de Velde die onlangs overleed en de geestelijk vader was van de Memorial Top-40.


Bezoekers van museum RockArt hebben in het afgelopen jaar hun favoriete Top-5 van overleden muzikanten doorgegeven en op basis daarvan is de Memorial Top-40 samengesteld. Dit jaar zijn er weer flink wat titels die nog niet eerder in de lijst te vinden waren en is er een wel heel verrassende nummer 2.

De Memorial Top-40 wordt zondag 8 december tussen 13.00 en 17.00 uur door Radio Live Oranje rechtstreeks via internet uitgezonden vanuit Museum RockArt. Daarnaast is er ieder uur ook een live optreden van het duo W2 dat nummers zal spelen die de Top-40 (net) niet gehaald hebben.

Zondag 1 december is er weer live muziek in Museum RockArt. Guy G. Gorman & the G-Men spelen energieke rockabilly, rock 'n roll, country en folk geïnspireerd door artiesten als Johnny Cash en Elvis. Ze schrijven en spelen nummers vol liefde, humor en inspiratie. Stil zitten is er niet bij met de lage bariton, gitaar en harmonica van Guy, de cavaquinho van Mendy Melgert, de pumping piano van Robert Bink en de Boppin' beat op de Cajon van Ed Millstream.

Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland. Entree is € 7,50 per persoon. Rotterdampashouders en donateurs van Museum RockArt hebben gratis toegang.

Foto: Peter van de Velde in Museum RockArt (Copyright: MediaPages)

Bron/tekst: Jaap & Jacqueline Schut

Tags: Nieuws Actueel