Museum shop: Mi Amigo boek + RNI Top 50

op .

vr29Het is een prachtig boek geworden: "Radio Mi Amigo, de Vlaamse Tack van de Zeezenders". Het boek verteld het verhaal van de beroemde zeezender Radio Mi Amigo in 200 pagina's, ruim 500 foto's en een mooie harde kaft. Ferry Eden, de schrijver van het boek èn voormalig Mi Amigo DJ, sprak met vele voormalig medewerkers van de zeezender. Het boek is nu leverbaar via de webshop van het Museum van de 20e Eeuw. Voor de snelle bestellers heeft het museum nog een aantal gratis gedrukte exemplaren van de Radio Noordzee Top 50 van 31-8-1974!


maboekWeblink: bestel hier het Radio Mi Amigo boek met gratis Radio Noordzee Top 50 in de webshop van het Museum van de 20e Eeuw. Met je aankoop steun je het museum!

Ferry Eden over zijn Radio Mi Amigo boek: "In het eerste hoofdstuk lees je over de zeezenders en de MV Mi Amigo (eerder de Magda Maria en de Bon Jour) in de jaren zestig en hoe Radio Caroline in 1968 tijdelijk ten einde kwam. De concurrentie tussen Noordzee en Veronica, de terugkeer op zee van de MV Mi Amigo en Radio Caroline en het Atlantis-verhaal komen in hoofdstuk twee aan bod. Radio Mi Amigo, met eigenaar Sylvain Tack, is vanaf hoofdstuk drie volop in beeld, eerst nog als ‘niet legale’ zender. In hoofdstuk vier zijn de illegaliteit de inval, de vlucht naar Spanje de hoofdthema’s.

In hoofdstuk vijf gaat het over de toenemende liveprogramma’s en de personele problemen in Playa d’Aro. Net als in het eerdere hoofdstuk lees je In hoofdstuk zes over de jacht op medewerkers van de zeezender en de juridische problemen, maar ook het hele verhaal over Hollandia en het onverwachte einde van Mi Amigo op de oude schuit en de echte reden. In hoofdstuk zeven vind je voor het eerst het hele verhaal over de Magdalena inclusief de dramatische afloop en nasleep.

Foto: Ferry Eden met Wim van de Water en Douwe Dijkstra en het Radio Mi Amigo boek

Bron/tekst: Ferry Eden / MediaPages




Tags: Nieuws Actueel