Noordzee boek exclusief bij Museum

op .

marcwim2lIn 2014 verscheen het boek "De Gouden Glans van Radio" over de geschiedenis van de zeezender Radio Noordzee. Voormalig Noordzee medewerker Marc van Amstel is de uitgever van het boek en voormalig zeezender DJ Ferry Eden de auteur. Het boek is op dit moment bijna uitverkocht. Daarom heeft Hans Stuifbergen, directeur van het Museum van de 20e Eeuw, de resterende voorraad over genomen van Marc van Amstel. Het Noordzee boek is nu dus exclusief verkrijgbaar bij het Museum van de 20e Eeuw. Met voor elke koper een aantal unieke Radio Noordzee cadeaus!


Kopers van het boek "Radio Noordzee: De gouden glans van radio" krijgen in de winkel en de webshop van het Museum van de 20e Eeuw een gedrukt exemplaar van de Radio Noordzee Top 50 van 31 augustus 1974, een Radio Noordzee pen en een Radio Noordzee sticker uit de jaren '70 cadeau!
Let op: de voorraad van het Radio Noordzee boek en van de Radio Noordzee cadeaus is beperkt en wordt niet meer aangevuld.

Directe link naar het Radio Noordzee boek in de webshop van het Museum van de 20e Eeuw:
http://museumhoorn.luondo.nl/rni 

De Radio Noordzee Top 50 van 31 augustus 1974 is destijds wel samengesteld maar niet uitgezonden en ook niet gedrukt. Op het oorspronkelijke gedrukte exemplaar van 31-8-1974 stond de geschiedenis van het station en een dankwoord. Marc van Amstel heeft de gegevens van deze laatste Radio Noordzee Top 50 weten te achterhalen en alsnog laten drukken. Zodat er nu dus alsnog, ruim 40 jaar later, een gedrukt exemplaar is van de laatste Radio Noordzee Top 50.

In het boek "Radio Noordzee: De gouden glans van radio" vertellen de booteigenaren Meister en Bollier en ook Kapitein Harteveld hun verhaal en komen deejays als Joost den Draaijer, Jan van Veen, Ferry Maat, Tony Berk, Leo van der Goot, Hans ten Hooge, Andy Archer (e.a.) aan het woord over hun tijd bij RNI. Het is een kleurrijk boek met 160 pagina’s, 175 foto’s en circa 75 andere illustraties en de moeite waard voor zowel de toenmalige luisteraar van Radio Noordzee als de echte zeezenderfan. Het boek is geschreven door Ferry Eden en uitgegeven door Marc van Amstel.

Marc van Amstel werkte na de zeezender Radio Noordzee o.a. voor de Wereldomroep, het ANP, de TROS, Omroep Flevoland en RTV Utrecht. Marc van Amstel is nu iedere dag te beluisteren op KBC Radio.

Ferry Eden werkte bij de zeezenders Radio Mi Amigo, Radio Mi Amigo 272 en Radio Monique, bij de Vlaamse zenders Radio Maeva en Radio Contact en bij Keistad FM, Radio 192 en Radio Extra Gold. Ferry Eden presenteert iedere maand een nieuwe historische zeezender hitlijst op FouteMuziekRadio.

Foto: Marc van Amstel en Museum van de 20e Eeuw medewerker Wim van de Water in het museum met het Radio Noordzee boek en de cadeaus bij het boek (Copyright: MediaPages)

Bron/tekst: MediaPages

Tags: Nieuws Actueel