Sandra Reemer archief in RockArt

op .

sandrareemerHet volledige archief van de vorig jaar overleden zangers Sandra Reemer is door haar nabestaanden overgedragen aan Museum RockArt in Hoek van Holland. Daarmee is dit unieke onderdeel van het muzikale erfgoed van ons land ook voor komende generaties veilig gesteld. Zangeres Sandra Reemer overleed op 6 juni 2017 aan de gevolgen van borstkanker. Zij kwam eind jaren vijftig met haar familie vanuit Indonesië naar Nederland waar zij in St. Michielsgestel werden ondergebracht.


Zij begon al op haar elfde jaar met zingen, de eerste tijd begeleid door haar broer Frankie. In 1962 bracht zij haar eerste single uit met de titel: “Al Di La (Net Als Wij)”.

Sandra maakte later, samen met Dries Holten, furore als het duo Sandra & Andres. Zij mochten in 1972 ons land op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigen met het nummer “Als Het Om De Liefde Gaat” en eindigden daarmee op een vierde plaats. Hun samenwerking werd in 1975 beëindigd en Sandra ging vervolgens op de solo toer. Zij kwam daarna nog tweemaal voor Nederland uit op het Songfestival. In 1976 met “The Party’s Over” en in 1979 onder haar oorspronkelijke naam Xandra met “Colorado”. Samen met Corry Brokken is zij daarmee de enige Nederlandse artiest die driemaal aan het Songfestival heeft deelgenomen.

Sandra heeft gedurende haar hele carrière alle contracten, brieven, krantenartikelen, posters en andere memorabilia bewaard die sinds kort allemaal in het bezit zijn van Museum RockArt. Daarnaast maakt o.a. ook de hutkoffer waarmee het gezin Reemer uit Indonesië vertrok, deel uit van dit omvangrijke archief. Directeur Jaap Schut van Museum RockArt spreekt van een prachtige verzameling documenten en voorwerpen die een uniek inkijkje geven in de carrière van deze geliefde zangeres. De familie Reemer is blij dat er een goede bestemming is gevonden waarmee tot in lengte van jaren de herinnering aan Sandra levend kan worden gehouden.

Bron/tekst: Jaap & Jacqueline Schut

Tags: Nieuws Actueel