Nieuw: uniek Veronica fotoboek

op .

boekhansbecker1In november verschijnt het boek "Radio Veronica Memories: hoe de wal het schip keerde". In het boek staan ruim 300 meestal niet eerder gepubliceerde foto's gemaakt door Hans Becker van 1970 tot 1974. In die periode werkte Hans bij Radio Veronica. Hans presenteerde Veronica's Popjournaal, werkte mee aan Lexjo specials en was redacteur van het Veronica blad. Hij werd door Rob Out aangemoedigd om foto's te maken van "het leven bij Veronica". Hans schreef ook de begeleidende teksten bij de 11 hoofdstukken waar onder: de stranding en de strijd om het voortbestaan.


boekhansbecker2Maar ook het leven aan boord en in de studio, de Flight-in naar New York, Club Veronica op de Pier met de 150e ABTT en de Miss Scheveningen Verkiezing en de ledenwerving komen in dit unieke boek aan bod.

Het boek begint met een inleiding van Lex Harding en heeft een aanbeveling van Tineke.

Het boek is bijzonder mooi vormgegeven door Erwin Noordanus. Hans Becker is bij de samenstelling van het boek geholpen door Juul Geleick en Ad Bouman van de Stichting Norderney, Harry Knipschild, Sieb Kroeske en Peter Voskuil.

In 2009 waren 200 foto's van Hans Becker te zien in een expositie in Museum RockArt in Hoek van Holland. Ook in het 192 Museum in Nijkerk is een selectie van de foto's van Hans Becker te zien.

Het boek wordt uitgegeven door Aldus Boek Compagnie onder ISBN nummer 9789492819017.


Bron: Hans Becker

Foto 1: cover boek Radio Veronica (Copyright: Hans Becker)

Foto 2: inleiding Hans Becker boek Radio Veronica (Copyright: Hans Becker)

Tags: Nieuws Archief