Zeezender Radio London voor 1 dag terug

op .

london2Extra AM 1485, het radiostation van voormalig zeezender DJ Harm ten Brink, wordt op 14 augustus a.s. voor één dag Radio London. Extra AM 1485 is beluisteren op de AM in Amsterdam-West, wereldwijd via www.extram.nl en via vTuner, TuneIn, iTunes en Radio.garden. Nadat Extra AM 1485 op 15 april jl. de succesvolle ééndaagse terugkeer van Radio Nederland WereldOmroep uitzond, wordt nu gekozen voor de zeezender Radio London. Het is op 14 augustus a.s. namelijk exact 50 jaar geleden dat Radio London haar uitzendingen moest staken.


harm1Op Extra AM 1485 zijn dan voor één dag alle bekende jingles en tunes van deze zeezender weer te horen. Met alleen muziek uit de tijd van Radio London!

Radio London begon op 17 december 1964 met haar uitzendingen vanaf de Galaxy op 266 meter. Het station was zeer populair en maakte gebruik van het Amerikaanse Top 40 format. De bekende jingles van Radio London werden gemaakt door jinglebedrijf PAMS in Dallas. Als gevolg van de invoering van de Marine Broadcasting Offences Act sloot Radio London op 14 augustus 1967 om 15.00 uur haar uitzendingen met de historische woorden: "Big L time is three o'clock and Radio London is now closing down".

Extra AM 1485, het radiostation van Harm ten Brink, is 24/7 te beluisteren met nonstop de beste classic hits uit de 60's, 70's en 80's. Met iedere avond vanaf 22 uur easy listening. Extra AM 1485 is te ontvangen via zowel de AM in Amsterdam-West als wereldwijd via de stream op www.extram.nl en via vTuner, TuneIn, iTunes en Radio.garden.

Luister jij ook op 14 augustus a.s. weer voor één dag naar Radio London?

Foto: Radio London zendschip Galaxy (Archief: Jingleweb)

Foto: Harm ten Brink

Bron: Harm ten Brink / MediaPages

Tags: Nieuws Archief