Nieuw: miniatuur Veronica schip

op .

renevandenabeelen2Op zee gebracht door sleepboot Guardsman en op 20 april 1960 voor het eerst gebruikt als zendschip schreef de Borkum Riff een stukje unieke geschiedenis. Radioships.com presenteert op haar 9e verjaardag: miniatuur RS9! De Norderney was al in miniatuur want daar begon de collectie mee, op 3 juli 2008! Daarna volgden Mi Amigo, Mebo 2, REM eiland, Ross Revenge, Galaxy, Fredericia en de boordstudio van de Norderney. Nu wordt de unieke verzameling uitgebreid met de Borkum Riff. Het eerste zendschip van Radio Veronica, dat van golflengte 1-9-2 een legende maakte.


renevandenabeelen Ook dit miniatuur is vervaardigd in, ongeveer, schaal 1:400 en handgegoten door een ambachtelijke gieterij. Om technische redenen worden de masten in kunststof uitgevoerd. De foto toont het zogenaamde moedermodel: de tinnen afgietsels worden weer geheel zilverkleurig. RS9 kost in Nederland € 50,00 all in. Tot en met 31 juli kunnen bestellingen worden opgegeven.

Alle informatie over het nieuwe miniatuur en meer foto’s vind je op de website http://radioships.com.

Naast Radioships.com schreef René van den Abeelen o.a. een boek over Radio Noordzee Nationaal en is hij elk weekend op 10 radiostations te beluisteren met zijn programma's "Muziektherapie" en de "Transistor Radio Show".

Copyright tekst & foto's: René van den Abeelen

Tags: Nieuws Archief