Johan Sponselee op Focus 103

op .

johanVanaf aanstaande zaterdag is Johan Spnselee te horen op FOCUS 103. Johan draait vanaf dan iedere zaterdag en zondagmiddag tussen 2 en 3 uur "Het Allerbeste In Muziek" in "Het Hitsyndicaat". Johan Sponselee houdt van "meer muziek en minder praten". Dat wil niet zeggen dat hij z'n mond houdt in het Hitsyndicaat. Je hoort nog eens wat, dat zeker! Maar, de muziek voert de boventoon en is elke week krakend vers. Met een combinatie van nieuwe binnenkomers in de Tipparade en Top 40 en de classic hits waarmee je opgroeide.


petervosJohan begon zijn loopbaan ooit bij de legendarische Amsterdamse FM piraat Unique FM als Peter Vos (Vosje voor intimi). Velen die destijds naar Unique FM luisterden, zullen de stem van Johan nog kennen. Hij was één van de vaste stemmen van het station en sprak de actiespotjes in die de "onrechtvaardige" situatie in het toenmalige radiolandschap vertolkten. Vooral toenmalig Minister Brinkman van Cultuur was vaak lijdend voorwerp.

Unique FM heeft net als Focus 103 veel bekendheden voortgebracht. Denk bijvoorbeeld aan Erik de Zwart, Jos van Heerden, Ron Stoeltie en dus ook Johan Sponselee.

Johan is journalist van beroep en gaf jaren lang leiding aan redacties van verschillende omroepen. Vandaag de dag werkt hij bij TBWA, het marketing en reclamebureau dat verantwoordelijk is voor de campagnes van grote jongens als AH en Ikea. Hij is daar communicatietrainer en ontwikkelaar van trainingsprogramma's voor de bureaus 'Brain Box' en 'De Woordvoerders' in Hilversum. Hij coacht mensen die 'uit hoofde van hun functie' geïnterviewd worden in radio en televisieprogramma's.

Focus 103 is blij dat Johan zijn programma ook op nog jonge webstation wil laten uitzenden. "Door de komst van Johan krijgen we er weer een stukje vrije radiobloed bij".
Focus 103 is de voortzetting via het internet van de legendarische FM piraat uit de jaren '80.
DJ's zoals Frans van der Meer, Rene Verstraten, Elly van Amstel, Eric Hoogland, Rob van Houten en Marc Simons waren in de jaren '80 via FM piraat Focus 103 te horen en zijn nu weer terug bij Focus 103 via het internet.
Focus 103 brengt je 24 uur per dag "Het Allerbeste In Muziek"!

Website: Focus 103

Website: Geschiedenis FM piraat Unique FM door Johan Sponselee


Bron/tekst: Frans van der Meer