Marconi Award voor Ferry Maat

op .

Ferry Maat met Marconi AwardDonderdagmiddag 6 september 2007 heeft Radio Veronica DJ Ferry Maat (foto) de Marconi Oeuvre Award 2007 in o­ntvangst genomen. Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Marconi Awards door Broadcast Press Hilversum o­ntving Radio Veronica DJ Ferry Maat uit handen van juryvoorzitter Arjan Snijders de Marconi Oeuvre Award 2007. Ferry Maat begon zijn radiocarriere in maart 1971 bij de zeezender Radio Noordzee.
De vakjury roemde Ferry om zijn baanbrekende werk met de ‘Soulshow’ waarmee Nederland kennis maakte met soul, funk en disco. “Met de ‘Soulshow’ heeft Ferry in zijn eentje een compleet muzikaal genre geclaimd. Maar ook omdat hij meer dan één generatie dj´s heeft geïnspireerd en met zijn eigen strakke, volle sound het uiterste uit een limiter weet te halen", volgens het juryrapport.

De Marconi Award is een Nederlandse vakprijs die sinds 1996, in zes categorieën, wordt uitgereikt aan radioprogramma's en -makers. Een vakjury, bestaande uit tien radiomakers, heeft dit jaar de keuze gemaakt uit de beste Nederlandse radioprogramma’s en -personen van het seizoen 2006 / 2007.

Ferry Maat is iedere werkdag tussen 13.00 en 16.00 uur te horen bij Radio Veronica met zijn programma 'Maat in de Middag' en op zaterdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur met de 'Soulshow'

Foto: Ferry Maat met Marconi Oeuvre Award (Copyright: Radio Veronica)