20 jaar Museum RockArt

op .

rockartjacqjaap202320 jaar RockArt in Hoek van Holland. Donderdag 17 oktober 2024 bestaat museum RockArt met de RockArt Shop 20 jaar. Na 10 jaar voorbereidingen is op 17 oktober 2004 Museum RockArt gestart aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland. De opening werd destijds verricht door de legendarische Andy Tielman. Het museum is in die jaren uitgegroeid tot het Nationaal Pop Museum waar de muziekgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden wordt verzameld, beheerd, gedigitaliseerd én tentoongesteld.


Een mooi team van enthousiaste vrijwilligers staat iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en éérste zondag van de maand klaar om bezoekers te ontvangen en daar waar nodig van informatie over de collectie te voorzien.

De geschiedenis van vele muzikanten komt aan bod. Van onder andere Nederlands eerste jeugdidool Eddy Christiani tot aan onze Nationale Trots Golden Earring. Maar ook kleding van vele artiesten waaronder een Bühne pak van Camiel van Son Mieux is te zien. En natuurlijk de geschiedenis van de zeezenders. De legendarische boordstudio van zendschip de Norderney brengt bij velen herinneringen van weleer naar boven.

Een bezoek aan museum RockArt wordt dan ook als “A Trip Down Memory Lane” ervaren.

Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland en is op bovengenoemde dagen geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

Entree is 9 euro per persoon. Donateurs van Museum RockArt en Rotterdampashouders hebben gratis entree.

Bron/tekst: Jaap & Jacqueline Schut / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel