Nieuws Archief

Simone en Erik bij Max op Radio 5

op .

eriksimoneHet nieuwe jaar begint met een frisse muzikale start van twee gloednieuwe radioprogramma’s bij MAX op NPO Radio 5. Simone Walraven presenteert vanaf 2 januari van maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur haar nieuwe programma De Avondstart. Vanaf 6 januari duikt Erik de Zwart elke vrijdag tussen 18.00 en 20.00 uur in het Top 40 Hitdossier. De Avondstart is een muzikale reis. Simone Walraven grasduint door de archieven van het legendarische Countdown, op zoek naar de muziek en de verhalen van de artiesten van toen.

Connie Wadner overleden

op .

conniewadnerOp 26 december kwam droevig nieuws binnen van Goran Carlsson uit Zweden. Constance (Connie) Enhörning is op 30 november 2022 overleden. Zij was de dochter van Britt Wadner en ook betrokken bij de zeezender Radio Syd in Zweden en wijlen eigenaar van Radio Syd in Gambia. Een paar jaar geleden verlieten Connie en haar vriend Gambia voorgoed. Ze begon als tiener haar eigen programma te produceren op Radio Syd en een van haar eerste was 'Nattvakten med Connie' in mei 1962! Connie overleed op 77-jarige leeftijd R.I.P..

Han Peekel overleden

op .

hanpeekelDinsdag 13 december overleed op 75 jarige leeftijd Han Peekel. Dat schrijft Juul Geleick van de Stichting Norderney. "Han presenteerde op zeer jeugdige leeftijd al een programma op Radio Veronica. In september 1963 mocht hij dat van Willem van Kooten doen. Helaas zijn er van dat programma geen opnamen meer bewaard gebleven", aldus Juul Geleick. Han Peekel overleed op het Indonesische eiland Bali aan de gevolgen van een hartinfarct. Han was daar op vakantie op het eiland waar zijn dochter woont.

Marcel Sieron overleden

op .

marcelsieronIn Gent overleed op 8 december Marcel Sieron. Geen naam die bij veel mensen meteen een belletje doet rinkelen, maar Marcel Sieron was destijds een belangrijke schakel in de organisatie van de zeezender Radio Mi Amigo. Als reclame vertegenwoordiger voor de zender was hij de Belgische rechterhand van Sylvain Tack toen die uitweek naar Playa d’Aro op 17 februari 1975. Dagelijks was er telefoonverkeer tussen de twee om de praktische kant van de zender langs Belgische zijde te regelen.

Hommage Hans Hogendoorn

op .

eppohansbeeldgeluid11122022De Stem die een stempel drukte op de Nederlandse radio kreeg op 11 december 2022 een hommage in de tempel van Beeld & Geluid. Hans Hogendoorn begon zijn loopbaan in 1971 aan boord van het zendschip van Radio Noordzee Internationaal. Hij bedacht er het legendarische programma Driemaster en zat aan boord tijdens een aanslag met een "brandbom" op het zendschip. Na Radio Noordzee ging Hans naar de publieke omroep. Op Radio 1 was zijn onmiskenbare stem tot eind 2021 te horen in aankondigingen en spotjes.