Nieuws Archief

Podcastserie over Sealand

op .

sealandpodcastDe gijzeling op de Noordzee. De bizarre avonturen op en rondom Sealand. Het is 1978 als er een eerste staatsgreep plaatsvindt op Sealand, 10 km uit de kust van Engeland. Sealand? Staatsgreep? Ja, Sealand en ja, staatsgreep. Dit luchtafweergeschut platform uit de tweede wereldoorlog is in 1967 door Paddy Roy Bates uitgeroepen tot onafhankelijk prinsdom Sealand. Rik Bouman en Elmar Hemler hebben een vierdelige podcastserie gemaakt over de diverse gebeurtenissen op Sealand. Deel 1 is zojuist verschenen.

Ook Juul Geleick steunt Extra AM

op .

ra66Het noodlijdende Gouwe Ouwe station Extra AM kan rekenen op steeds meer steun. Het station verloor door corona haar sponsoren en is een crowdfundactie gestart. Als dat niet lukt moet in ieder geval de middengolfzender voor Groot Amsterdam uit de lucht. Voormalig Veronica technicus Juul Geleick steunt de actie van Extra AM eigenaar Harm ten Brink. “Ik denk dat Harm hetzelfde gevoel heeft dat ik op 31 augustus 1974 had: Extra AM moet blijven!” Ook HT-C Communicatie & Marketing helpt Extra AM met een persbericht over deze unieke zender.

192TV in basispakket KPN & T-Mobile

op .

192tvkerst192TV heeft rond de kerstdagen en oud en nieuw weer een aantal speciale programma’s. Met o.a. de Top 192 Van Alle Tijden en de Kerst Top 40. Dat melden we een aantal dagen geleden. Daarom plaatsen een aantal distributeurs 192TV tijdens die dagen in het basispakket. Bert van Breda meldt ons: ‘KPN (kanaal 113) en T-Mobile (kanaal 232) zetten ons kanaal van 21 december tot en met 4 januari voor álle digitale abonnees open. Ziggo zet ons helaas niet open voor alle abonnees, wij zijn daar te zien op kanaal 610 in het XL pakket’.

Bart van Leeuwen steunt Extra AM

op .

bartnorderneyBart van Leeuwen springt in de bres voor de noodlijdende Gouwe Ouwe Zender Extra AM. Dit unieke station is in Groot Amsterdam te beluisteren op 1332AM en brengt regelmatig speciale zeezender programma’s. Door het wegvallen van sponsoren door de corona crisis kan Extra AM met name de AM zender niet meer betalen. De gestarte sponsoractie heeft ruim 800 euro opgeleverd. Maar er is 2000 euro nodig, anders moet de AM zender uit de lucht. Dat meldt Extra AM eigenaar Harm ten Brink. Bart van Leeuwen heeft voor de actie van Extra AM speciale promospots gemaakt.

Laatste hoop voor Extra AM

op .

harmtenbrink2011Het voortbestaan van het Gouwe Ouwe station Extra AM is in gevaar. Door het wegvallen van sponsoren kan het station de kosten van de vergunningen en de zender niet meer betalen. Dat melden we een aantal weken geleden al. Extra AM is nu een sponsor actie gestart en trouwe luisteraars en fans van het station hebben al ruim 400 euro bij elkaar gekregen. Maar er is voor het einde van het jaar 2000 euro nodig om door te kunnen gaan. Extra AM, dat al veel speciale zeezender programma’s uitzond, moet anders, in ieder geval met de AM uitzendingen, stoppen. Help Extra AM!