Boek Radio Veronica 14 jaar hits uit zee

op .

leowbooksjuli2024Vanmiddag ondertekenden Marti Huetink (WBooks) en Leo Weijers (auteur) tijdens een lunch in restaurant De Heerekamer in Lisse het contract met betrekking tot het nieuwe boek over de zeezender Radio Veronica. WBooks is Neerlands grootste uitgever van boeken over kunst, geschiedenis en cultuur. Distributie, marketing, verkoop, promotie en publiciteit van het boek zullen landelijk plaatsvinden. Leo Weijers: 'Ja, daar ben ik best wel trots op! Met het verschijnen van het boek zal een lang gekoesterde wens van mij in vervulling gaan'.


Leo Weijers: 'Het boek zal gaan over de zeezender-jaren van Radio Veronica (1959-1974) en zal niet beginnen ‘in een rokerig vergaderzaaltje van Krasnapolsky’, maar bij Peter ‘Peer’ Jansen uit Kopenhagen (de grondlegger van Radio Mercur) en Max Lewin, een van de drie pioniers die aan de basis staan van de VRON (Vrije Radio Omroep Nederland). Daarnaast zal het boek per jaar worden voorzien van een overzicht van de populairste singles in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en van de ultieme Veronica Top 40 over de jaren 1965-1974. In het boek zullen een aantal foto’s worden opgenomen uit het archief van de Stichting Norderney, de stichting die het cultureel erfgoed van de zeezender Radio Veronica beheert en bewaart. Het boek zal – in tegenstelling tot eerdere berichtgeving - in het VOORJAAR VAN 2025 verschijnen, het jaar waarin de Top 40 60 jaar ‘bestaat’ en Radio Veronica 65 jaar ‘bestaat’. Rond de verschijningsdatum zal een grootse release-party voor genodigden plaatsvinden. Met het boek hoop ik vele liefhebbers van de zeezenders in het algemeen, van de zeezender Radio Veronica in het bijzonder en van popmuziek uit de periode 1960-1974 een groot plezier te doen. De werktitel van het boek is ‘Radio Veronica: veertien jaar hits uit zee!’'.

Bron/tekst: Leo Weijers / MediaPages

Foto: Marti Huetink (directeur Uitgeverij WBooks uit Zwolle) en Leo Weijers (auteur Veronica boek) - Copyright: Inge Weijers

Tags: Nieuws Archief