Oeuvre Award voor Patricia Paay

op .

patriciapaay2004Patricia Paay heeft namens Avrotros een Lifetime Achievement Award gekregen voor haar bijdrage aan de Nederlandse popmuziek. Zij werd met de oeuvreprijs verrast tijdens de live uitzending van het programma Weekendborrel vrijdagmiddag op NPO Radio 5. Zij ontving de award uit handen van muziekproducent en DJ Ronald Molendijk. Dit jaar viert de zangeres haar 60-jarig artiestenjubileum. Ter gelegenheid daarvan verscheen vorige week de 13-CD oeuvre boxset ‘Forever Young: The Complete Album Collection & More’.


In haar carrière heeft Patricia Paay zich bewezen als een van de meest veelzijdige zangeressen die ons land kent. Zij beheerst genres als pop, rock, Nederlandstalig, schlager, jazz, disco, standards en powerballad zonder concessies te doen in kwaliteit. Met The Star Sisters is zij een van de weinige Nederlandse artiesten die in vijf Europese landen de hoogste regionen van de hitlijsten bereikte. Patricia Paay’s carrière begon spontaan toen zij in 1965 als zangeres inviel bij het orkest van haar vader.

Na een reeks Nederlandstalige singles zong zij de meest uiteenlopende genres en werd zij veelgevraagd sessiezangeres voor o.a. Golden Earring, Kayak, Jan Akkerman en The Cats. Na haar Top 2 hit ‘Who’s That Lady With My Man’ volgden vele solo hits, zoals ‘Living Without You’, ‘Malibu’, ‘Who Let The Heartache In’, ‘Saturday Nights’ en ‘Tomorrow’. Met The Star Sisters beklom zij de internationale hitlijsten.

Ook was Patricia showbiz-deskundige en jurylid in talentenshows. Ze lanceerde succesvol haar eigen make-uplijn, schreef haar bestseller ‘La Paay’ en is ambassadrice voor Diergaarde Blijdorp. Patricia is nog steeds graag gezien als media-persoonlijkheid en tafelgast in talkshows.

Bij zeezenderfans wordt Patricia ook geroemd voor de vele prachtige jingles die ze maakte voor o.a. de zeezender Radio Veronica. Voor Veronica's Zeilrace in 1971 en 1972 maakte Patricia met Ad Bouman zelfs een minipakket jingles met o.a. 'Dit is 192, een baken op zee' en het overbekende 'Come on and sail away, with Veronica today'. Ook maakte Patrica met Ad vele actiejingles voor Veronica, waarvan in 1973 '18 april, naar Den Haag, voor Veronica' één van de bekendste is. Als studiozangeres maakte Patrica prachtige commercials zoals in 1968 de Skol reclame.Foto: Patricia Paay tijdens Veronica 828 vanuit Hotel Lapershoek in 2004 (Copyright: MediaPages)

Bron/tekst: Spreekbuis / MediaPages

Tags: Nieuws Actueel