Zendschepen in Lego Expositie

op .

angelofrontHet Museum van de 20e Eeuw in Hoorn heeft al bijna een jaar de zeer succesvolle expositie ’90 Jaar Lego’. Aan die expositie zijn recent twee heel bijzondere en unieke objecten toegevoegd. De legendarische zendschepen van Radio Veronica (Norderney) en Radio Noordzee (Mebo II) zijn als model nagebouwd in Lego en nu te zien in de Lego Expo. Verantwoordelijk voor de bouw was museum medewerker Angelo Abear. Angelo bouwde de beide modellen aan de hand van tientallen foto’s van de beide zendschepen.


De expositie ’90 Jaar Lego’ is nog t/m 7 januari 2024 te zien in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Het museum hoopt, mede door de succesvolle Lego expositie, dit jaar een record aantal van 100.000 bezoekers te verwelkomen. Het Museum van de 20e Eeuw is op werkdagen geopend van 10:00 tot 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

angelo1angelo2angelo3

angelo4angelo5angelo6

Foto's: Angelo Abear en zijn Lego modellen van het Radio Veronica en Noordzee zendschip in het Museum van de 20e Eeuw (Copyright: Angelo Abear / MediaPages)

Bron/tekst: MediaPages

Tags: Nieuws Actueel