Videos op Offshore Radio Collection

op .

offshorecollection2022In samenwerking met Ben Meijering kondigt Radio London met trots de start aan van een nieuw YouTube-kanaal: Offshore Radio Collection. In het verleden waren er drie grote offshore radio-evenementen die niet toegankelijk waren voor het publiek, gelukkig werden toen honderden foto’s gemaakt die beschikbaar zijn op het wereldwijde net. Die foto’s worden nu aangevuld met diverse video’s die toen eveneens werden gemaakt. Het betreft drie films die telkens op een specifiek tijdstip – op drie verschillende dagen – gelanceerd worden.


Met als hoogtepunt zondag 14 augustus. Niet zomaar een lukraak gekozen dag. In 1967 moesten de Britse zeezenders verplicht hun activiteiten stoppen omdat de overheid alle medewerking aan dat soort stations vanaf 15 augustus verbood. ‘Black Monday’, zoals dat gebeuren ging heten, werd in 2017 herdacht tijdens het mooie evenement ‘Offshore 50’.

En straks zijn er dus de videobeelden. 15.00 uur is daarbij op 14 augustus aanstaande alweer een speciaal moment voor elke offshore radioliefhebber. Twee films worden net dan online gezet, zodat de onsterfelijke woorden van Paul Kaye exact dan te horen zullen zijn. Kaye had immers de taak toebedeeld gekregen om Radio London ‘definitief te sluiten’. De ‘Celebration of Offshore Radio’ begint om 15:00 uur.

Video's binnenkort in premiere op Offshore Radio Collection:
10 augustus 14:45 uur: 35th Anniversary Offshore Reunion – Doggett’s, Londen, 10 augustus 2002
12 augustus 15:00 uur: Een viering van Offshore Radio – Sugar Reef, Londen, 4 augustus 2007
14 augustus 14:44 uur: Offshore 50 – Tattershall Castle, Londen, 14 augustus 2017

Weblink: Offshore Radio Collection

Bron/tekst: Ben Meijering / RadioVisie / MediaPages

Tags: Nieuws Archief