Voortbestaan Extra AM in gevaar

op .

ra57Het voortbestaan van de Gouwe Ouwe zender Extra AM is in gevaar. Door de corona crisis hebben een aantal sponsoren zich terug moeten trekken. Daardoor kunnen de kosten van de vergunningen en de stream- en zenderkosten niet meer betaald worden. Als er niets gebeurd zal Extra AM aan het einde van het jaar, in ieder geval op AM, moeten stoppen. Daarom is het station een sponsoractie gestart waarmee het hoopt het voortbestaan veilig te stellen. MediaPages sprak met Harm ten Brink van Extra AM over de huidige situatie van zijn station.


Speciale uitzendingen
Extra AM is een bijzondere Gouwe Ouwe zender. Vanaf het begin heeft het station regelmatig aandacht besteed aan de voormalige zeezenders. Zo zond het station in 2017 de studioband van de allerlaatste Veronica Top 40 en Tipparade uit. In datzelfde jaar liet Extra AM op 14 augustus de zeezender Radio London herleven. In de jaren erna was de laatste week van augustus altijd ‘zeezender week’ bij Extra AM, in 2020 zelfs een aantal weken lang. Daarnaast zond Extra AM in 2017 een dag lang de Radio Nederland Wereld Omroep herinnering uitzending uit en in 2019 de Idzerda Day, live uit het Kurhaus.

Zeezenders
Niet zo vreemd dat Extra AM veel aandacht aan de voormalige zeezenders besteed. Extra AM eigenaar Harm ten Brink was, als Ruud van Velzen, in de jaren 80 zelf werkzaam voor een zeezender: Radio Monique. Dat is ook één van de redenen geweest voor Harm om met Extra AM te starten. “We wilden met Extra AM het middengolf geluid, gecombineerd met een gouwe ouwe format, terug brengen. Dat doet denken aan de voormalige zeezenders en dat heeft destijds bij veel luisteraars heel wat los gemaakt. Veel mensen hebben daar nog mooie herinneringen aan. Daarnaast is ons gouwe ouwe muziek format heel breed, ook dat doet denken aan de vroegere zeezenders”, aldus Harm ten Brink.

Middengolf
Extra AM is in Groot Amsterdam te beluisteren op de oude vertrouwde middengolf 1332 kHz. “Onze gouwe ouwe platen komen veel beter tot hun recht op de middengolf. De mono AM processing zorgt voor het warme volle geluid zoals we dat vroeger hoorden via de zeezenders”, verteld Harm. Naast de middengolf in Groot Amsterdam is Extra AM wereldwijd online te beluisteren.

Steun Extra AM
“We krijgen heel veel mooie en warme reacties op onze reguliere en speciale programma’s. Het zou toch doodzonde zijn als we aan het einde van het jaar moeten stoppen. Maar door de corona crisis heeft een aantal van onze vaste sponsoren zich terug moeten trekken. De rekeningen die er nu liggen voor de vergunningen en de stream- en de zenderkosten kunnen we echt niet meer betalen. Daarom vragen we onze luisteraars om hulp. Het is een hele ongebruikelijke stap voor ons en ik vind het eigenlijk heel erg om te moeten bedelen om geld. Maar het is de enige manier waarop we het voortbestaan van Extra AM kunnen redden. Om alle rekeningen te kunnen betalen hebben we 2000,- nodig. Via de Extra AM website kunnen luisteraars een bedrag vanaf 10,- doneren. Ik hoop op de hulp van onze luisteraars, want we hebben hun steun nu ècht hard nodig”, aldus Harm ten Brink.

Weblink: Doe mee en steun Extra AM

Foto: Harm ten Brink (Copyright: Vincent Schriel)

Bron/tekst: MediaPages

Tags: Nieuws Actueel