REM eiland succesvol geplaatst

op . Gepost in RTV Noordzee Archief

plaatsen REM eilandDe bovenbouw van het REM Eiland is vrijdag j.l. succesvol geplaatst op de nieuwe locatie aan de Haparandadam in de Houthaven (foto). Dat meldt AT 5. Het 450 ton wegende gevaarte, waarop de commerciĆ«le zender Radio / TV Noordzee in de jaren 60 zijn uitzendingen maakte, werd met drie drijvende hijsbokken op de 10 meter hoge poten getild. Het REM eiland is het eerste gerealiseerde project in de nog te ontwikkelen nieuwe woonwijk in de Houthaven. Op dek 2 en 3 komt het REM Eiland Restaurant.

Vanaf 22 meter hoogte kunnen bezoekers de ontwikkeling van de Houthaven volgen. De komende zes weken zal het REM eiland verder worden afgebouwd. De opening van het restaurant is gepland voor eind mei.

De uitzendingen van TV Noordzee vanaf het REM-eiland waren in de jaren zestig erg populair. De regering wilde er echter zo snel mogelijk vanaf. In 1964 werd de zogenoemde anti-REM-wet aangenomen. Daardoor werden de activiteiten van de zender illegaal. Via een inval op het eiland maakte de regering een einde aan de uitzendingen.

Bron: AT 5

Foto: plaatsen REM eiland op 1-4-2011 (Copyright: AT 5 / De Voorbijganger)


Morgen op MediaPages: een verslag van het plaatsen van het REM eiland afgelopen vrijdag door Hans Knot met foto's van Rob Olthof.