50 jaar geleden: Noordzee 1 april grap

op . Gepost in Noordzee Archief

janvanveen1april1971De zeezenders hebben in het verleden meerdere 1 april grappen georganiseerd. Eén van de leukste was in 1971, 50 jaar geleden, van Radio Noordzee in samenwerking met het Hilversum 1 programma Cosa Nostra. De Scheveningse Pier zou op instorten staan. Karel Prior maakte via Hilversum 1 live verbinding met Radio Noordzee voor een verslag van de gebeurtenissen. Aan boord van de Mebo II was voor deze gelegenheid Jan van Veen, bijgestaan door Chrispian St. John en Dave Rogers. Het live verslag vanaf de Mebo was te horen op Noordzee en Hilversum 1.


Let in het onderstaande audio fragment van de 1 april grap op de briljante manier hoe Jan van Veen ‘het podium’ pakt voor Radio Noordzee op Hilversum 1.

Radio Noordzee & Hilversum 1 op 1 april 1971


Andere 1 april grappen van de zeezenders waren o.a. de ‘overval’ van Nederlandse artiesten op Radio Veronica in 1964, Radio Mi Amigo werd Radio Veronica in 1976, Radio Mi Amigo zou stoppen in 1977 en Radio Monique op FM in 1985.


Foto: Jan van Veen op 1 april 1971 aan boord van de Mebo II (Copyright: Bruno Brandenberger, uit het boek Radio Noordzee, De Gouden Glans van Radio door Ferry Eden)

Audio: afkomstig van de LP ‘The History of Radio Nordsee International’ uit 1973

Bron/tekst: MediaPages

Tags: Zeezenders