RNI zendschip in stripboek

op . Gepost in Noordzee Archief

Stripboek We gaan naar zeeJille Westerhof o­ntdekte in zijn stripboeken verzameling dat een zendschip de hoofdrol speelde in het stripboek "We gaan naar zee" van de Vlaamse tekenaar en schrijver Bob de Moor uit 1975. Hoofdrolspeler Barelli verijdelt in het verhaal een aanslag op het zendschip "Neptunus". De "Neptunus" vertoont een opmerkelijke gelijkenis met het zendschip Mebo II van Radio Noordzee.
Klik hier voor weergave in groter formaat Klik hier voor weergave in groter formaat Klik hier voor weergave in groter formaat Klik hier voor weergave in groter formaat

Tekenaar Bob de Moor leeft niet meer. Naast het tekenen van Barelli en vele andere stripverhalen was Bob de Moor vele jaren medewerker van Georges Rémi (Hergé). Bob de Moor hielp Rémi met het tekenen van de stripverhalen van Kuifje.

Jille Westerhof stuurde o­ns vandaag (21/8) nog 2 scans uit het stripboek "We gaan naar zee" van Bob de Moor. De 4 scans staan hier boven. Klik op de kleine afbeeldingen voor weergave in groot formaat.

Archief: Jille Westerhof

Met dank aan Hans Knot