Rob Nieuwenhuizen overleden

op . Gepost in Delmare Archief

Oprichting Delmare Omroep OrganisatiePas nu is bekend geworden dat Radio Delmare medewerker Rob Nieuwenhuizen in 1996 door een tragisch incident om het leven is gekomen. Tijdens werkzaamheden aan zijn eigen strandtent viel de ladder om en brak hij zijn nek. Rob is op 37 jarige leeftijd overleden. Rob liet een vrouw en dochtertje van 4 jaar na. 'Robbie' had in Scheveningen een strandtent.

De naam verandere af en toe, omdat hij een sponsor overeenkomst had met een sigaretten fabrikant. Zo werd de Zeerob later de Roxy Beach Club en de Samson Beachclub.

In 1980 kwam Rob bij de 'Delmare clan'. Hij had een professionele drive-in-show en een radiostation in Ridderkerk (radio MEBO). Via Delmare pr. man Alex Olffers kwam hij in kontakt met Gerard van Dam, die hem bij Delmare haalde.

MorgensterHet is indirect aan Rob te danken dat er bij Delmare nog een vierde boot werd uitgerust. De Rotterdamse zanger Ray Statson kreeg veel airplay op het piratenstation, maar wilde een groter o­ntvangstbereik. Daarop kwam Rob met het idee om eens met Gerard van Dam te gaan praten over een zendschip. Statson's financier Cor van der Jagt vond dat een prima idee en ging accoord met een investering van 100.00 gulden. En zo kon het project Morgenster beginnen.

MorgensterRob was een enthousiaste 'praatgrage' medewerker die alles beet pakte. Zo deed hij enkele drive-shows voor Delmare, en was ook niet te beroerd om te klussen aan boord van de Morgenster.

Het is het tweede bericht binnen een maand, dat een oud medewerker van Delmare blijkt te zijn overleden. Door een intensieve zoektocht naar oud medewerkers komen deze feiten pas nu boven water. Hoe triest ze ook zijn, beter laat dan nooit.

Met dank aan Wim van Bovene voor de verstrekte informatie.