Herinneringen van Keith King

op . Gepost in Caroline Archief

Keith KingLeendert Vingerling kreeg afgelopen week een mail binnen van voormalig Radio Caroline deejay Keith King. Keith draaide bijna 200 uur in zijn eenmalige periode aan boord van de Ross Revenge van november 1984 tot begin januari 1985. Leendert heeft Keith sindsdien nooit meer gezien. Na twintig jaar komen er door deze mail veel herinneringen aan Radio Caroline boven bij Leendert en Keith.

Keith KingKeith King heeft ook een eigen website met daarop een een compilatie van een kerstprogramma op Radio Caroline. Daarin zit een opvallende 'Caroline Christmas Rap', die hij zelf heeft geschreven en ingezongen. De moeite van het beluisteren waard.

http://www.keithking.org.uk/story.htm

Keith KingIn een artikel dat Keith King schreef voor het blad Monitor beschrijft Keith zijn periode aan boord van de Ross Revenge.

Als een flashback komen weer zaken boven water die ook Leendert zich niet meer herinnerde, zoals het o­ntbreken van een wasmachine. De was werd dus met de hand gedaan.

Ook vertelt Keith over de vele discussies van het Carolineformat. Johnny Lewis (hamburgerpop) versus Tom Anderson (rock). En het breken van de ankerketting en het heldhaftige optreden van Bruce Purdy.

http://www.monitor.org.uk/M29/keith.htm#king1

Keith King is nog steeds werkzaam in de 'entertainment' industrie, maar heeft een tijd niet kunnen werken. Hij heeft een zware longziekte opgelopen waarvan hij nu herstellende is.

Copyright foto's: Leendert Vingerling