Foto's zendschepen

op . Gepost in Zeezenders Archief

Mebo II in SlikkerveerHans Knot stuurde o­ns een aantal foto's van voormalige zendschepen. Op de foto's is o­nder andere het voormalige zendschip van Radio Northsea International, de Mebo II, te zien in de haven van Slikkerveer waar het lag te wachten op het opheffen van het beslag op het zenschip. In 1977 zou het schip vertrekken naar Libie. Verder een aantal foto's van de Ross Revenge in Dover en de Communicator in IJmuiden.

NIEUWE FOTO'S ZENDSCHEPEN
Tekst: Hans Knot

Tijd voor weer een paar foto’s, die aan me werden toegestuurd. In totaal drie zendschepen die door een fervent radioluisteraar zijn gemaakt in de jaren zeventig en negentig van de vorige eeuw.

Een foto toont de MEBO II gelegen in de haven van Slikkerveer. Voorzien van een nieuwe verflaag lag dit voormalige RNI zendschip te wachten op het teken dat het beslag op het schip zou worden opgeheven. Zoals bekend duurde het tot medio 1977 alvorens de schepen werden overgedragen aan de bewind van Kolonel Ghadaffi van Libië.

Verder een aantal foto’s van het voormalige zendschip van Laser (558 en 576). Opgeknapt in Portugal en deels IJmuiden zou het op een later tijdstip richting het IJsselmeer worden gesleept waar het enige tijd werd ingezet voor Veronica. En dan hebben we het niet over de zeezender.

     

Tenslotte een paar mooie plaatjes van de Ross Revenge, begin van de jaren negentig. Nadat het schip in zwaar weer was gekomen en de wetgeving andermaal was veranderd werd het schip binnengesleept in de haven van Dover. Het was daar waar deze foto’s zijn gemaakt. Ze werden me, met dank, toegestuurd door Ton Bodenstaff om ze met elkaar te delen.