Foto's uit archief Ben Bode

op . Gepost in Zeezenders Archief

Alan West in de Haagse studio van Ben BodeBen Bode stuurde enkele unieke foto's uit zijn zeezender archief. Ben Bode was o­nder andere de initiator achter de zeezenders Radio Paradijs en Radio Monique. Op de foto's zijn o­nder andere Johan Rood (Radio Delmare) te zien bij de zender van de Communicator, Alan West (foto) in de Haagse studio's van Ben Bode en één van de opname studio's van Radio Paradijs in Den Haag. De foto's staan nu o­nline.

FOTO'S UIT HET ARCHIEF VAN BEN BODE
Tekst: Hans Knot en Ben Bode - Copyright foto's: Ben Bode

Met een bepaald goede regelmaat komen uit allerlei uithoeken foto's uit de geschiedenis van de zeezenders toegestroomd naar Groningen. Zeer opmerkelijk dat er, o­ndanks dat er al zoveel is gepubliceerd op dit gebied, er toch telkens weer nieuw materiaal tevoorschijn komt. Dit keer zijn ze afkomstig uit Antwerpen, alwaar Ben Bode met zijn, volgens eigen woorden, grote Chinese Nieuwjaarsopschoning bezig was. Hij heeft ze me gestuurd met de opdracht er gebruik en misbruik van te maken. Gaarne deel ik het dus met de lezers.

Johan RoodOp foto 1 ziet men Johan van Hee (Rood) (ondermeer Radio Delmare) een zendbuis van 10 Kw in één van de AM Continental Electronics zenders steken. Nee, niet aan boord maar in Antwerpen (Hessenatie 730), alwaar de zenders terug gearriveerd waren uit Portugal (Communicator). Het was voor Bode gouden handel. Hij verkocht namelijk alles aan Chris Cary (en Brian McKenzie), die verkochten het door aan Fred Bolland. In Portugal ging echter alles mis en Bode liet gewoon het hele spul terug naar Belgie komen. En zo bestond de mogelijkheid het voor een tweede keer in de aanbieding te gooien. Piraterij van de hoogste plank.

Alan WestFoto 2 toont o­ns aller bekende Alan (Fossey) West in de Haagse studio's van Ben Bode, alwaar hij eens aanwipte en zo'n driekwart jaar later vertrok.

Opname studio van Radio Paradijs in Den HaagFoto 3 is van één van de 'opname'-studio's (aan land) van Radio Paradijs in Den Haag. Toch wel mooi spul voor die tijd, concludeerde Bode in de mail. Het jongetje in beeld is een neefje van hem die inmiddels is uitgegroeid tot een bekende kampioen kick-bokser.'