Zeezenders in American Broadcasting

op . Gepost in Zeezenders Archief

Advertentie Continental ElectronicsJelle Boonstra is bezig met het archiveren van 50 jaargangen "American Broadcasting" en stuurde ons exclusief voor MediaPages een aantal knipsels. In "American Broadcasting" werd regelmatig aandacht besteed aan de zeezenders, "vooral toen de Amerikanen zelf met zendschepen voor onze kusten gingen liggen", zo schrijft Jelle Boonstra. "Het leukste wat ik tegen kwam, was een advertentie voor "Continental Electronics", de makers van zenders uit Dallas en Houston", schrijft Jelle.

 

KNIPSELS UIT AMERICAN BROADCASTING
Het leukste dat ik tegenkwam is een advertentie van Continental Electronics, de maker van zenders uit Dallas en Houston.

Luistercijfers Radio Caroline en Radio LondonDe zeezenders gloeiden van trots, als ze zo'n fonkelnieuwe zender op de kade lieten neerzetten, waarmee ze half Europa over konden blazen. Maar Continental was al net zo trots op z'n klanten, blijkt wel uit een advertentie die ze lieten plaatsen.

Ze noemen onder meer Radio Veronica, Radio Caroline, Radio England, Britain Radio en Radio Dolphin als afnemers. Dat een heel zooitje daarvan allang weer weg was op het moment dat de advertentie werd geplaatst (in de herfst van 1967) - Ach - een kniesoor die daar in de States op lette.

Entering zendschip Lucky StarIn de andere knipsels uit "American Broadcasting": de luistercijfers van Radio London en Radio Caroline, de Deense overheid entert het zendschip Lucky Star en het einde van Laser 558.


Bron/tekst: Jelle Boonstra

Knipsels: archief Jelle Boonstra

Einde Laser 558