Foto's Radio Antwerpen

op . Gepost in Zeezenders Archief

Radio AntwerpenTheo Hoekstra stuurde ons al een aantal malen foto's die hij vond op zijn zolder in zijn huis in Frankrijk. Onder andere foto's van de Veronica demonstratie op 18 april 1973 en van de Radio Mi Amigo studio's in Playa de Aro in Spanje in 1978. Ditmaal stuurde Theo ons een aantal foto's van Radio Antwerpen. Dit station zond uit vanaf 12 oktober 1962 op 201 meter. Op 16 december 1962 sloeg de Uilenspiegel van haar anker en strandde nabij Cadzand. Update: 7-3-2012.
 
ZENDSCHIP RADIO ANTWERPEN GESTRAND
Tekst & copyright foto's: Theo Hoekstra - Met dank aan Hans Knot

Radio AntwerpenTheo Hoekstra schrijft ons: "Van de Uilenspiegel heb ik ook nog foto's, hierbij de eerste die ik kon vinden. Het was zomer 1963 en met onze ouders, mijn broer en zus verbleven wij een weekje in hotel Noordzee in Cadzand. Dat oude hotel is helemaal gesloopt. Bij eb kon je op het  gestrande schip komen en dat deden wij, tot ongenoegen van onze ouders, elke dag. Je moest bij vloed weer snel weg wezen, ander was het moeilijk er weer af te komen. Je kon in de lege ruimen rondkijken en we hebben er veel gespeeld. Het was spannend.
Radio AntwerpenIk kan mij verder niets herinneren van de Uilenspiegel als zendschip voor de Belgische kust. Mijn zus heeft ook nog fotos van de Uilenspiegel. We hadden hier in Cadzand een onvergetelijke strandvakantie. Bij belangstelling fotos zal ik ze verder opsporen".

Radio Antwerpen
Radio Antwerpen