Foto's Communicator in Trintelhaven

op . Gepost in Laser 558 Archief

CommunicatorNiels Zack stuurde o­ns vandaag enkele foto's die hij maakte aan boord van de MV Communicator. Niels maakte deze foto's vrijwel direct nadat het zendschip in de Trintelhaven was komen te liggen. Op de foto's onder andere de oude studio. In de studio is onder andere het mengpaneel te zien dat volgens Nico Volker afkomstig is van Radio Paradijs, aldus Niels. Verder op de foto's de tweede studio en de oude Laser zenders.


CommunicatorDE COMMUNICATOR IN TRINTELHAVEN
Tekst en foto's: Niels Zack

CommunicatorIk heb gisteravond 4 foto’s gevonden die ik op de Communicator heb genomen direct nadat deze bij Enkhuizen kwam te liggen. Je ziet 2 foto’s met de museum studio.

CommunicatorHet mengpaneel was volgens Nico Volker afkomstig van Radio Paradijs. Ik heb deze vergeleken met de foto uit het Paradijs artikel en het is wel zo’n zelfde, maar of het die tafel is?

CommunicatorDie op mijn foto is enorm gemodificeerd.

Verder een foto van de studio die gebruikt zou worden om het satelliet signaal naar de zender door te sturen. En een foto van de oude Laser zender.

Op 13 juni stuurde Niels Zack o­ns enkele foto's die hij maakte aan boord van de MV Communicator. Niels maakte deze foto's vrijwel direct nadat het zendschip in de Trintelhaven was komen te liggen. In de studio aan boord stond o­nder meer een mengtafel, die volgens Nico Volker afkomstig was van Radio Paradijs. Vandaag reageert Ben Bode op deze uitspraak en vertelt waar het mengpaneel wel vandaan kwam.

DE MENGTAFEL AAN BOORD VAN DE COMMUNICATOR
Tekst: Ben Bode - Foto's: Niels Zack

Mengtafel aan boord van de CommunicatorIk keek net even op MediaPages en wederom viel de naam Radio Paradijs me op. Maar nu in verband met de Communicator. In het betreffende verhaal wordt gezegd dat Nico Volkert (Piet de Prater op Radio Caroline) meent dat de mengtafel op de foto (links) aan boord van de Communicator van Radio Paradijs was.

Aan boord van de CommunicatorDat is helaas niet correct. De betreffende mengtafel komt nog uit de Radio Delmare tijd. Het is een Faylon tafel van Danny Vuylsteke. Deze mengtafel was alleen geschikt voor (bescheiden) multitrack-opnamen. Totaal o­ngeschikt voor radio dus. 

Ben Bode en Bull Verwey 1994Ik had die mengtafel 'geparkeerd' bij Fred Bolland zodat ze het niet in beslag konden nemen bij mij thuis. Net zoals die Technics pick-ups trouwens. Nu weet ik waar alles gebleven is.

Foto 1: Communicator in Trintelhaven (Copyright: Marcel Bak)
Foto 2 en 3: Studio aan boord Communicator (Copyright: Niels Zack)
Foto 4: Ben Bode en Bull Verwey in 1994 (Copyright: Jelle Boonstra)