Problemen Communicator

op . Gepost in Laser 558 Archief

MV Communicator4 november 2005: Vanuit de nieuwskamer van SIBC, the Shetlands Islands Broadcasting Company, ben ik op de hoogte gebracht van de toestand rond de MV Communicator, die in Orkney ligt afgemeerd. Waarschijnlijk zal op korte termijn worden besloten om het schip al dan niet op het droge te trekken ter voorkoming van eventueel zinken. Als dit gebeurd zal dit plaats vinden op het strand van South Ronaldsay.
Seargeant Eddie Graham uit Kirkwall zei desgevraagd: 'Het schip maakte gisteravond o­ntzettend veel water. De brandweer en politie hebben gezamenlijk actie o­ndernomen en pompen ingezet. Het pompen wordt op dit moment nog steeds voortgezet en als er niet een noodreparatie kan plaatsvinden zal de boot worden versleept naar het strand. Het schip is in 477 ton en werd in 1954 gebouwd. Zoals het er nu voor staat bestaat er geen gevaar voor verontreiniging van het water'.

Afwachten wat het volgende hoofdstuk is in de geschiedenis van dit voormalige zendschip van o­ndermeer Laser 558 en Laser Hot Hits.


Foto: MV Communicator in Almere (Copyright: MediaPages)