Het Veronica archief 4

op .

Lex, Ad en JuulVeel vrije tijd zorgt voor veel tijd om o­ns Veronica archief te completeren! En we zijn nog lang niet klaar, want, ik schreef het al eerder, er liggen nog tientallen MD’s (Minidiscs) te wachten om afgeluisterd te worden, gedateerd te worden enzovoort.

Juul Geleick

Vooral dat laatste is soms een hele klus! Want soms komen er opnamen boven water zonder datum. Maar afluisteren en dan hoor je al snel dat een plaat gestegen, gezakt of zo is op “deze dinsdag”. En dan pleeg ik meestal gauw een telefoontje met o­nze hitparade professor, Sieb Kroeske en dat resulteert dan in een hoop geritsel en binnen een minuut rolt de datum eruit!!! Hulde Sieb!

Jingle masters en actie spots
Ad is nog steeds z’n studio aan het opruimen en er komen veel jingle masters en actie spots uit alle hoeken en gaten. Dus de Telefunken M15 van Niels staat weer vaak te draaien. Ook cassetteopnamen die te langzaam lopen worden bewerkt op de M15. Dat gaat als volgt: cassette kopiëren op de M15 en die is voorzien van zo’n prachtige door het NOB gemaakte snelheidsregeling zodat je alle kanten uitkan. Je zou het ook anders kunnen doen, in de computer en “pitchen”, maar da’s te modern en te omslachtig vind ik.

Tom's laatste programmaProgramma
Via Jelle Boonstra kwamen we in het bezit van een cassette die Tom Mulder (Klaas Vaak) thuis had met daarop z’n laatste Veronicaprogramma. Het bleek de MTUW te zijn van 19 juli 1973 te zijn. En ik bleek het zelf technisch begeleid te hebben. Dus het mysterie wanneer Tom z’n laatste programma nu was, is ook opgelost!

Lex HardingLex, Ad en Juul
We kunnen o­ns inzake het archief koesteren in de warme belangstelling van Lex Harding en dat vind ik wel zo fijn! Inmiddels ben ik bezig aan DAT tape 590 en daar komen de masters van de aktiespots uit ’73 en 74 op te staan. De uitdraai die ik jullie nu stuur is natuurlijk vrij summier, uitgebreid staat het allemaal in de dBase die in Filemaker gemaakt is. Maar ik heb nog geen CD writer dus.........

© tekst en foto's Juul Geleick