Radio Veronica Talentenjacht

op .

The Rocking ThundersIn de eerste maanden van 1964 hadden op diverse locaties in het westen en zuiden van Nederland voorronden plaatsgevonden van Veronica's Talentenjacht. In 1964 werd dit voor de eerste keer georganiseerd door het station, naar voorbeeld van soortgelijke zoektochten naar nieuw talent door Radio Luxemburg. Eind april vond de finale plaats in Zwijndrecht en deze werd overtuigend gewonnen door de uit Rotterdam afkomstige formatie 'The Rockin Thunders'. In het toen nog onafhankelijke 'Televizier' was destijds wekelijks een rubriekje te lezen onder de noemer '192 Radio Veronica Logboek' waarbij in de editie van 9 mei 1964 kort werd stilgestaan bij de finale.

Men ging in op de overtuigende overwinning van de groep door te stellen: 'Een groot deel van deze overwinning moeten we waarschijnlijk op rekening schuiven van de fanclub van The Rockin Thunders', die vele, zeer vele brieven en briefkaarten naar de studio van Radio Veronica stuurde en daarmee ongetwijfeld jun favorieten naar boven stuurde'.

Aan de competitie was een hoofdprijs verbonden, de Veronicabeker, die op de slotavond door de burgemeester van Zwijndrecht, de heer C. Slobbe werd uitgereikt aan één van de leden van The Rockin Thunders. Tevens werd er op de slotavond bekend gemaakt dat er bij de leiding van het radiostation plannen waren om de radiotalentenjacht een vervolg te geven, omdat het bij de luisteraars zeer in de smaak was gevallen. Als locatie werd in Zwijndrecht gekozen voor 'Gebouw De Vonkenberg', waarbij technici Arnold Vis en André de Vries een deel van het gebouw als studio inrichtte en de avond werd gepresenteerd door Cees van Zijtveld en Chiel Montagne. En de opnamen, die werden gemaakt, waren vervolgens een aantal woensdagmiddagen te horen in de programma's van Radio Veronica.

The Rocking Thunders, die in 1962 werd opgericht, bestaat nog steeds en op 7 november 2012 werd er een groot feest gevierd in zaal 'Larenkamp' in Rotterdam zuid, waarbij ook allerlei andere bands werden uitgenodigd. De opbrengst van de avond ging naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Website: The Rocking Thunders


Bron/tekst: Hans Knot