De band tussen Veronica en Noordzee

op .

Veronica en Noordzee collega's"Veel mensen denken dat het tussen de mensen van de zeezenders Radio Veronica en Radio Noordzee in de jaren '70 haat en nijd was. Niets is minder waar". Dat schrijft Juul Geleick op het Internet RadioCaf√©. "Zoals ik al eens heb beschreven in de Veronica geschiedenis waren er uitgebreide onderlinge contacten", schrijft Juul. En Juul voegt daar twee leuke voorbeelden bij. Een foto met Veronica en RNI medewerkers en een audiofile waar in Leo van der Goot op RNI de groeten doet aan Veronica medewerkers.


COLLEGA'S ONDER ELKAAR
Tekst: Juul Geleick

Veel mensen denken dat het tussen de mensen van Veronica en RNI "haat en nijd" was. Niets is minder waar.
Het zijn vaak verzinsels van de buitenwacht. En zelfs tot aan de dag van vandaag zijn er mensen die dergelijke geruchten en gedachten voeden. Zoals ik al eens heb beschreven in de Veronica geschiedenis waren er uitgebreide contacten.
In dit audiofragment kunnen we dat horen bij Leo van der Goot in Driemaster om 17.15 uur op Radio Noordzee. De datum van het audiofragment is onbekend. Er werden over en weer bezoekjes afgelegd. Het audiofragment is afkomstig uit het archief van collega Ruud Doets.
Op de foto zijn de Radio Noordzee collega's op bezoek bij Radio Veronica.

Veronica en Noordzee collega's

Op de foto staan Hans van Velzen, Nico Steenbergen, Arend Langenberg, Leo van der Goot, Ruud Doets, Marc van Amstel, Rein Ruitenbeek en Hans Hogendoorn.

Leo van der Goot over de Veronica collega's
Bron: Juul Geleick in het Internet RadioCafé
Audiofragment: copyright Ruud Doets / Stichting Norderney
Foto: copyright Stichting Norderney