Joost den Draaijer en de Rolling Stones

op .

De Stones en Joost den DraaijerAanstaande zondag 8 augustus is het precies 46 jaar geleden dat de Rolling Stones hun roemruchte concert gaven in het Scheveningse Kurhaus. Er is een website over het concert met een videoreportage uit 1994. Daarin is uniek filmmateriaal verwerkt en gebruik gemaakt van een geluidsopname die Willem van Kooten, alias Joost den Draaijer, destijds op het podium maakte. Er bestaat nog een tweede geluidsband, maar de eigenaresse wil die niet openbaar maken.

Wel is op die band ook een uur radio Veronica te horen dat daags na het concert werd uitgezonden. Het is een programma van een uur waarin Joost den Draaijer zijn opnamen in fragmenten laat horen, afgewisseld met commentaren en nummers van de Stones. Joost Den Draaijer was kennelijk ook bij het concert voor promotie van zijn blad Hitwezen (zie de foto met Mick Jagger en Bill Wyman). Omdat 8 augustus aanstaande op een zondag valt zal op zondagmorgen tussen 10.00 en 10.15 uur in het VPRO-programma OVT op Radio 1, aandacht worden geschonken aan het concert en met name aan de geluidsopnamen van Willem van Kooten. Er zal live telefonisch contact worden gelegd met Willem van Kooten voor een interview met presentator Michal Citroen.

Voor meer achtergrondinformatie, de videoreportage, foto's en knipsels kun je kijken op de speciale website over het Stones concert. Ook het radio-item van de VPRO zal zondag 8 augustus worden toegevoegd.


Tekst / bron: DirkJan Vos

Foto: Mick Jagger, Willem van Kooten en Bill Wyman bekijken het blad Hitwezen (Archief: DirkJan Vos)


KLIK HIER voor de speciale website over het Stones concert van DirkJan Vos

KLIK HIER voor de website van het VPRO programma OVT op Radio 1