Luistercijfers Veronica

op .

Radio VeronicaVandaag kijken we met twee unieke documenten naar de luistercijfers van de zeezender Veronica. Juul Geleick stuurde o­ns een telex van Rob Out van vlak voor de Tweede Kamerdebatten in juni 1973. De telex gaat over het NOS luisteronderzoek, dat een stijgende lijn in de luisterdichtheid van Veronica laat zien. Het tweede document is een uitgave van Veronica uit 1972 over populariteit en luisterdichtheid. (Nu met nieuwe scans!)

Telex Rob Out

 Bij het bekijken van de luistercijfers moet wel rekening gehouden worden met het feit dat Radio Veronica geen echte landelijke dekking had, in tegenstelling tot Hilversum III en Radio Noordzee.


Uitgave Radio Veronica 1972Afbeelding 1: Telex Rob Out over NOS luistercijferonderzoek uit 1973 (links).

Afbeelding 2: binnenzijde uitgave Radio Veronica uit 1972 over populariteit en luisterdichtheid (rechts).

Uitgave Radio Veronica 1972Afbeelding 3: buitenzijde uitgave Radio Veronica uit 1972 over populariteit en luisterdichtheid (links).


DE KRANTEN OVER HET NOS LUISTERONDERZOEK UIT 1972

LuistercijfersAfbeelding 4: artikel "Hilversum III alleen populairder bij ouderen" uit de Alkmaarse Courant van 21 juli 1972 (rechts).

LuistercijfersAfbeelding 5: artikel "Hilversum III wint het van Veronica, zegt de NOS" uit 1972 (links).

Afbeelding 6: artikel "Veronica twee keer zo dicht beluisterd als Noordzee" uit de Telegraaf 1972 (rechts).


LuistercijfersKlik op de kleine afbeeldingen voor weergave in groter formaat.


Met dank aan Juul Geleick voor het toesturen van de telex van Rob Out uit 1973 over het NOS luisteronderzoek plus de 3 kranten artikelen en Hans Knot voor het inscannen van de uitgave van Radio Veronica uit 1972 over populariteit en luisterdichtheid.