Merchandise

Freewave Nostalgie 477

op .

fw477De nieuwe Freewave Nostalgie editie 477 staat nu online en is (gratis) te downloaden. André van Os heeft voor de nieuwe Freewave Nostalgie de VPRO-serie "Hoe de radio de oorlog overleefde" bewerkt en aangevuld. Ditmaal deel 1: Radio Oranje. Ook heeft André een aantal luistertips verzameld, zoals interviews met Ferry de Groot, Bob Uschi en de eerste lichting Hilversum III diskjockeys. Verder ingezonden foto's van Jean-Pierre Legein, Paul de Haan en Marc Jacobs in het blad. En niet te vergeten de fotobijdragen van the British Home Office. Zij maakten na jaren hun fotomateriaal publiek.

Nieuw: Toppop leaders en tunes

op .

toppop1De nieuwe CD van het Genootschap radiojingles en -tunes is verschenen en AVRO Toppop staat erin centraal, het legendarische popprogramma op televisie, waar grootheden als Queen, ABBA en Bowie kwamen optreden. Het is een dubbelaar, niet alleen met alle geluidsvormgeving van Toppop maar - op een DVD-schijfje - ook met alle leaders tussen 1970 en 1987, en dat is een 'first' bij de uitgaven van het genootschap.

Radio Librarie CD

op .

Radio Library CDHet Genootschap radiojingles en – tunes brengt vandaag een bijzondere CD uit. Daarop muziek van library-platen die vooral in de jaren '70 en '80 door talloze radiomakers zijn leeggeplukt voor tunes, jingles en promo's op zowel de publieke als de commerciële (zeezender-) radio. De CD bevat stuk voor stuk bekende deuntjes die nog nooit op CD te koop waren. Titel van de release: Radio libraries.

Nieuw boek REM eiland

op .

remboekHet was op 9 oktober 1963 dat er voor het eerst in de geschreven pers gewag werd gemaakt van plannen te komen tot een commercieel televisiestation, dat vanuit volle zee haar signalen tot de kijkers in Nederland wenste te brengen. In de berichtgeving werd gesteld dat het de verwachting was, dat tegen het einde van het voorjaar van 1964 programma's, gevuld met amusement en reclameboodschappen, waren te verwachten.

Caroline zendschip nu als miniatuur

op .

RS7Radioships.com presenteert tijdens de Radiodag 2014 het nieuwe miniatuur: een schitterend model van het schip waarmee dan een halve eeuw geleden het unieke hoofdstuk van de Britse zeezenders begon. Het zevende miniatuur zal alleen op de Radiodag in Amsterdam te verkrijgen zijn. Er kan tot en met december worden ingetekend waarna op 22 maart een exemplaar in Amsterdam kan worden afgehaald voor de speciale jubileumprijs van € 50! Misschien volgt later een tweede oplage, maar dat is beslist niet zeker.