RockArt Zeezender Weekend

op .

pv19Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september staat Museum RockArt geheel in het teken van Zeezenders. 31 augustus is het precies 50 jaar geleden dat zeezenders Veronica, RNI en Atlantis in 1974 noodgedwongen hun uitzendingen vanaf zee moesten staken. Uiteraard staat Museum RockArt, waar de originele boordstudio van zeezender Veronica centraal staat, stil bij deze legendarische dag in onze geschiedenislijn. Veel gasten die destijds als technici werkzaam waren bij Radio Veronica zoals o.a. Juul Geleick, Jurg van Beem en Jaap Borst zullen aanwezig zijn,


om hun verhalen met de bezoekers te delen. Ook Ben Verweij, zoon van Bull Verweij (mede-oprichter van Veronica) is aanwezig.

In het museum staat het grootste schaalmodel van de ‘Norderney’ tentoongesteld op een onderstel gemaakt van schalmen van de ankerketting van het zendschip de ‘Norderney’. De bouwer van het model, Pim Lapaer heeft 5 jaar gewerkt aan het model en vertelt deze dag wat zijn drijfveer was.

Tevens is er een speciale expositie ingericht met vele unieke documenten.

Een dag later op 1 september, de zondag toen we in 1974 'alles' kwijt waren, presenteert Extra Gold 50 jaar na dato live vanuit het museum de jaarlijkse Zeezender Top 74 waarbij de legendarische Boordstudio en Drive-in Show centraal staan! Kortom een weekend vol zeezender/radio-nostalgie!Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland en is beide dagen geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

Entree is 9 euro per persoon. Donateurs van Museum RockArt en Rotterdampashouders hebben gratis entree.

Luisteren naar de Zeezender Top 74, zondag 1 september live uit Museum RockArt, kan via de website van Extra Gold.



Foto: Juul Geleick in Museum RockArt (Copyright: MediaPages)

Bron/tekst: Jaap & Jacqueline Schut / MediaPages

Tags: Nieuws Archief