Marcel Sieron overleden

op .

marcelsieronIn Gent overleed op 8 december Marcel Sieron. Geen naam die bij veel mensen meteen een belletje doet rinkelen, maar Marcel Sieron was destijds een belangrijke schakel in de organisatie van de zeezender Radio Mi Amigo. Als reclame vertegenwoordiger voor de zender was hij de Belgische rechterhand van Sylvain Tack toen die uitweek naar Playa d’Aro op 17 februari 1975. Dagelijks was er telefoonverkeer tussen de twee om de praktische kant van de zender langs Belgische zijde te regelen.


Voordien werden een groot deel van de programma’s illegaal opgenomen in het buitenverblijf van Marcel Sieron in Opbrakel. Sylvain Tack stuurde Marcel Sieron ook naar Marseille om de voorkoop te regelen van het “Peaceship” van Abie Nathan.

Marcel Sieron was een man met een gouden hart, met zin voor initiatief. Hij wilde echter niet in de belangstelling staan, maar zijn rol vanuit de achtergrond spelen.

Hij werd 86 jaar en laat een vrouw en zoon na. De uitvaartplechtigheid voor familie en vrienden vond zaterdag plaats.


Bron / tekst: Michel Dauwe / RadioVisie / MediaPages

Foto: De foto van Marcel is genomen op 27/12/2018 bij hem thuis met op de achtergrond de kast die in de hoeve stond waar een tijdlang illegaal de programma’s van Radio Mi Amigo werden opgenomen (Copyright: Michel Dauwe)

Tags: Nieuws Archief