Han Peekel overleden

op .

hanpeekelDinsdag 13 december overleed op 75 jarige leeftijd Han Peekel. Dat schrijft Juul Geleick van de Stichting Norderney. "Han presenteerde op zeer jeugdige leeftijd al een programma op Radio Veronica. In september 1963 mocht hij dat van Willem van Kooten doen. Helaas zijn er van dat programma geen opnamen meer bewaard gebleven", aldus Juul Geleick. Han Peekel overleed op het Indonesische eiland Bali aan de gevolgen van een hartinfarct. Han was daar op vakantie op het eiland waar zijn dochter woont.


hanpeekelveronicaHan Peekel begon zijn carrière als zanger, maar maakte furore bij de zeezender Radio Veronica en stapte later over naar televisie. Hij produceerde meer dan vierduizend televisieprogramma’s.

Hij was vooral bekend van tv-programma’s als TV Monument en stripprogramma Wordt Vervolgd dat van 1982 tot 1997 op televisie werd uitgezonden door de AVRO. Ook schreef hij meerdere boeken zoals een uitgebreide biografie over cabaretier Wim Sonneveld.

Peekel was tevens een bekende pleitbezorger voor het behoud van de omroepgeschiedenis en één van de initiatiefnemers van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Vorig jaar voltooide hij voor Omroep MAX de serie 70 jaar TV: Je beste vriend. De televisiemaker sprak daarvoor met veertig televisiemakers, onder wie Peter R. de Vries, die allen één ding gemeen hadden: de passie voor televisie.


Foto: Han Peekel (Archief: Broadcast Magazine)

Afbeelding: Han Peekel in programmering Radio Veronica (Copyright: Stichting Norderney)

Bron/tekst: Juul Geleick / Stichting Norderney / Broadcast Magazine / MediaPages

Tags: Nieuws Archief